robxxx Posted March 14, 2018 Share Posted March 14, 2018 Witam, dopiero zapoznaję się z systemem presta i skąd pewnie banalne pytanie. Chcę wyświetlić coś na stronie sklepu po przekroczeniu określonej wartości koszyka. Gdzie mam szukać kodu odpowiedzialnego za sprawdzanie wartości koszyka lub generowanie takowego zdarzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted March 14, 2018 Share Posted March 14, 2018 najwazniejsze pytanie w ktorym miejscu chcesz to wysweietlic, na jakiej podstronie, w ktorym hook... ale mysle, ze najlepiej i najprosciej byloby wyjecie zmiennej z cookie Link to comment Share on other sites More sharing options...
robxxx Posted March 15, 2018 Author Share Posted March 15, 2018 W sumie to tam gdzie najłatwiej bym chciał... Ale załóżmy że na głównej stronie sklepu, osoba wrzuca przedmioty z głównej do koszyka i przy przekroczeniu progu wartości koszyka pojawiaj się element html. Co rozumiesz przez wyciągnięcie zmienne z cookie? Dopisanie kodu do metody obsługujące aktualizację koszyka, która ustawia jakąś globalną zmienną przy przekroczeniu ustalonego progu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 Na forum widziałem kiedyś moduł który pokazuje ile brakuje do darmowej wysyłki w takim module możesz podpatrzeć jak to działa. Niestety nie pamiętam co to za moduł więc musisz sam poszukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robxxx Posted March 15, 2018 Author Share Posted March 15, 2018 Dzięki, faktycznie znalazłem https://www.prestashop.com/forums/topic/494147-free-module-spend-x-to-get-free-shipping/ . To właściwie wszystko czego mi potrzebna do napisania tego co mi potrzebne, bez zagłębiania się w dokumentację presty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts