FK Designer Bilişim Hizmetleri Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Merhabalar, öncelikle forumda aramama rağmen bulamadığım -belki gözden kaçırmış da olabilirim öyleyse affedin- bir kaç konu var. Ve bu konularda sizlere danışmak isterim çünkü bu presta çok yararlı bir yazılım. İşte sorularım.-Ana sayfa için slayt modülleri mevcut, bir iki tanesini kurdum ancak nedense bu slayt modülleri özel ürünlerin altında gözüküyor. Oysa ben üstte yani sepet resminin olduğu yerde gözükmesini ve sepet resmini de kaldırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?-Sepet resmini değiştirmek ya da kaldırmak istediğim de admin panelinden ilgili yere geldiğimde resim yüklemede hata diyor. Değiştiremedim sepet olarak kaldı nasıl kaldırabilirim ya da değiştirebilirim ?-Presta her geçen gün yenileniyor. Sürümü yükseltmeliyim ? Yükselticeksem nasıl yükseltebilirim, güncellemeyi nasıl yaparım. Ve ayrıntılı olarak yedekleme ile tekrar yedeği kurmayı nasıl yapabilirim ? Şimdiden teşekkür ederim herkese Link to comment Share on other sites More sharing options...
ugur onur Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Merhabalar, öncelikle forumda aramama rağmen bulamadığım -belki gözden kaçırmış da olabilirim öyleyse affedin- bir kaç konu var. Ve bu konularda sizlere danışmak isterim çünkü bu presta çok yararlı bir yazılım. İşte sorularım.-Ana sayfa için slayt modülleri mevcut, bir iki tanesini kurdum ancak nedense bu slayt modülleri özel ürünlerin altında gözüküyor. Oysa ben üstte yani sepet resminin olduğu yerde gözükmesini ve sepet resmini de kaldırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ?-Sepet resmini değiştirmek ya da kaldırmak istediğim de admin panelinden ilgili yere geldiğimde resim yüklemede hata diyor. Değiştiremedim sepet olarak kaldı nasıl kaldırabilirim ya da değiştirebilirim ?-Presta her geçen gün yenileniyor. Sürümü yükseltmeliyim ? Yükselticeksem nasıl yükseltebilirim, güncellemeyi nasıl yaparım. Ve ayrıntılı olarak yedekleme ile tekrar yedeği kurmayı nasıl yapabilirim ? Şimdiden teşekkür ederim herkese ana sayfa slayt modulunu aktif ettikten sonra Pozisyonlar kismindan slayt modulunu yukari tasirsan sayfanin en ustune gorunecektir. Eger sepetli olan ana sayfayi gostermek istemiyorsan o mudulu kaldir. Boylece onun yerinde slayt moldulu gorunsun.Guncelleme icin su adimlari takip et.. (Bunu yapmadam once mutlaka sitenin tamaminin yedegini al..)Message:1. Databesinin yedeğini alın ve pc ye indirin2. Prestashop un kurulu olduğu bölüm (genelde ana dizin olur bu) debulunan tüm prestashop dosyalarını "Eski" diye bir klasörekopyalayın.3. Yeni prestashop sürümünü ftp nizde prestashopun kurulacağı yereatınız.4. Eski diye yazdığınız klasörün içinde config klasörü var onuniçinde "settings.inc.php" dosyasını yeni yüklediğiniz prestashopdosyalarında config kalasörüne atın.5. Sonra prestashopu kurmaya başlayın.6. Prestashop kurulurken 1. aşamada altta 2 tane seçenekli bir yer olacakve " Kararrlı prestashop sürümü saptandı " diye yazıyor o zatenseçilidir. onu seçip ileri diyin.7. Kabul ediyorum seçtikten sonra databaseye bir kaç şey atacaktır buyüzden biraz beklemeniz gerekir.8. Kurulum başarı ile bittikten sonra Admin klasörü ve installklasörlerinin isimlerini değiştirin ve yeni isim verdiğiniz "İnstall"klasörüne eşim engellemesi için chmod 000 yapın BU önemlidir. sitenizhacklanmasın9. Sitenize girince sitenizin beyaz görünmesi normaldir. tema sorunuvermiş olabilir. admin paneline girin ve temayı değiştirin. sorun yoksa10. adıma geçin10. eski klasörüne girin ve oradaki img kalsöürünü ve kenditemanızı yeni prestashopa atın ve kullanmaya başlayın.(GozdeSM'den alıntıdır.)http://www.prestashop.com/forums/viewthread/53435/#249084Bu arada unutmadan eger uzerinde degisiklik yaptiginiz moduller varsa onlarin da ayri ayri yedeklerini aliniz. Guncellem isi bittikten sonra modulleri tek tek kontrol ederek guncelleyiniz. Eski modulleri yeni modullerin uzerine yazdirmayiniz. Çalısmayabilir. Kontrol edip duzenlemenizde fayda var..Kolay gelsin... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FK Designer Bilişim Hizmetleri Posted September 2, 2010 Author Share Posted September 2, 2010 Harikasınız, ihtiyacım olan tüm sorulara ayrıntıyla hiç üşenmeden cevap vermişsiniz. Çok teşekkür ediyorum sağolun gerçekten Link to comment Share on other sites More sharing options...
ugur onur Posted September 2, 2010 Share Posted September 2, 2010 Rica ederim benim için bir zevkti. Bir sorun olursa lütfen çekinmeden sorabilirsiniz.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ugur onur Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 Harikasınız, ihtiyacım olan tüm sorulara ayrıntıyla hiç üşenmeden cevap vermişsiniz. Çok teşekkür ediyorum sağolun gerçekten sizden ricam konu basligini su sekilde degistirebilirmisiniz..(ÇÖZÜLDÜ) Bir kaç sorum var Iyi Çalışmalar Link to comment Share on other sites More sharing options...
FK Designer Bilişim Hizmetleri Posted September 3, 2010 Author Share Posted September 3, 2010 Değiştirdim, tekrar teşekkürler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts