Apooka Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Sziasztok!Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy miért nem jelenik meg a hírlevél szövege amit kiküldök a feliratkozott tagjaimnak? Csak a fejléc és valami nagyon gyenge alapbeállítás érkezik meg hozzájuk, mellékelem a képet is a problémáról. Mellékletben feltöltöttem egy képet róla, ha valaki tudna segíteni azt megköszönném, mert így hiába van hírlevél modul, ha egyszerűen nem megy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 szia,a newsletter html-t kell szerkesztened. van egy modul amivel adminon keresztül tudod a különböző mél sablonokat szerkeszteni. hírlevél küldéskor automatikusan ezt a html-t küldi el, amiben gyárilag semmi nincs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apooka Posted August 26, 2010 Author Share Posted August 26, 2010 Hát nem tudom, valahogy nem találtam meg hol lehet szerkeszteni, ha leírnád az elérési útvonalat, hogy adminon belül hol keressem az nagyban megkönnyítené a dolgot. Csináltam még egy képet arról, hogy mikor kiküldi a teszt mailt, utána ez jelenik meg nálam az admin felületen. Nagyon megköszönném ha tudnál segíteni, mert én kezdő vagyok ebben és nehezen találom meg a dolgokat. Előre is köszönöm. Már amúgy néztem a root-modules könyvtárban is, de egyszerűen nem találom ezt a beállítási lehetőséget amit írtál. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 közben megtaláltam.a maileditor az modul, fel kell tenni és avval már adminon keresztül tudod szerkesztenisendnewsletter-t használom küldésre és a maileditor-t szerkesztésre.még annyi, hogy én a hírlevél küldő modulba nem szoktam semmit beleírni, csak küldöm vele.van benne teszt is, először azon próbáld meg. maileditor.zip sendnewsletter_1.5.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apooka Posted August 26, 2010 Author Share Posted August 26, 2010 Nagyon köszönöm, értékes volt ez a segítség, így már megjeleníti az üzenetet, nagyon köszönöm ezt a segítséget. Már csak azt szeretném kérdezni, hogy van-e olyan modul vagy megjelenítő ami a hírlevélbe beletenné nekem a főoldalon látható termékeket amolyan ajánlónak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 modult nem tudok, de írd be a linket és nevezd el ajánlatoknak.ha ráklikkelnek, akkor odaviszi a vevőt, vagy egyesével illeszd be a képeket meg a linkeket. ez hosszadalmasabb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apooka Posted August 26, 2010 Author Share Posted August 26, 2010 Én találtam egy letölthető zip fájlt erről, de valamiképpen nem akarja az igazat, pedig ez állítólag profin megjelenítené a dolgot valami psimportproductlist_test a neve. Ha gondolod felteszem és megnézheted. Köszi amúgy a válaszodat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 tedd fel megnézem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apooka Posted August 26, 2010 Author Share Posted August 26, 2010 Én a modules mappába másoltam fel, install, majd a beállításoknál már nekem nem jelenik meg helyesen, de lehet nálad okés lesz. psimportproductlist_test.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 van benne egy js könyvtár amit a főkönyvtár js részébe kell bemásolni sztem.úgy próbáltad? a modul összesen csak 1 fájl. az fr.php a nyelv a logo.gif meg a modul képe Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 habár most nézem, hogy magától bemásolja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apooka Posted August 26, 2010 Author Share Posted August 26, 2010 Próbáltam, de semmit nem kapok, már le is mondtam róla. Állítólag nagyon jó kis cuccos, de mindegy. Nem görcsölök vele, örülök, hogy a hírlevél megy már, eddig azzal voltak gondjaim, viszont feltettem neked a beállítását a massupdate modulnak, az tökéletesen futott nálam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 most nézek utána, de a nevében is benne van, hogy teszt, meg nem sikerült még rájönnöm, hogy mire is jó.sztem ennek nincs köze a hírlevélhez. ha jó a megnevezése, akkor ez vmi termék importáló lehet.a mass update-re válaszoltam, de nem működési gondom van, hanem programozási.ha tudok vmit írok Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 közben találtam infót róla.tényleg hírlevélbe beletesz termékeket, de ez a modul vmikor 2009 októberében készült, amikor 1.3 presta verzió, sztem még tervben sem volt. valószínűleg ezért nem megy. de azt is látom, hogy nem volt rá nagy kereslet és ezért nincs újabb verzió. idővel, majd belátod, hogy egy hírlevélbe nem érdemes túl sok terméket betenni, mert az embereknek nincs idejük olvasni. sztem az 5db termék amire még szentelnek figyelmet az emberek és azt viszont gyorsan bedobálod a hírlevélbe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apooka Posted August 26, 2010 Author Share Posted August 26, 2010 Köszi, akkor tényleg nem is görcsölök vele tovább. Igazad van olyan sok terméket amúgy sem akartam betenni, csak gondoltam egyszerűbb lett volna vele. De nem baj, megoldom manuálisan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovanszki Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 Sziasztok!Felraktam a sendnewsletter_1.5.zip és nem akar működni, azt írja: tab nem létezik. Tudjátok mi a megoldás? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazso Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 Mindent megfelelően végeztél el? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovanszki Posted February 12, 2011 Share Posted February 12, 2011 Ezek szerint nem elég csak feltelepíteni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazso Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Nem úgy kell feltelepíteni mint egy modult. Nézd át a leírást! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovanszki Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Itthon felraktam a teszt shopra és működik 1.4 1.5 is. A tárhelyen lévő shopban nem működik pedig a tutorialt nézve csináltam lépésről lépésre. http://www.prestashopbr.com/tutoriais/newsletter/Esetleg van valami más leírás is? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazso Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Melyik rendszer fut a neten és melyikkel tesztelted otthon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovanszki Posted February 13, 2011 Share Posted February 13, 2011 Version 1.3.1.1 mindkettő ugyanaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazso Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Nálam az 1.3.5-ig rendesen működött az 1.4 verziója, az 1.5-t nem teszteltem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nocsó Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 A tárhelyed enged levelet küldeni? Fizetős vagy ingyenes? Sok ingyenesen nem engedélyezett! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazso Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Volt gondom a levélküldéssel. Csak a hírlevél küldésére gondolsz és csak a sendnewsletter modulnál vagy általában? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nocsó Posted February 14, 2011 Share Posted February 14, 2011 Általában, a localhoston remekül müködik, de az ingyenes tárhelyen nemAztán olvastam, hogy nem engedélyezett a levél küldés, ez a 000space.comMég nem annyira fontos, mert ott is csak tesztelek :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovanszki Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 A tárhely nem ingyenes, magyar fizetős, és egyébként működik az emailküldés, csak a hírlevélküldés nem. Küld levelet a feliratkozásról, vásárlásról, jelszó emlékeztetőt is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjMcMaster Posted June 6, 2011 Share Posted June 6, 2011 A NEWSLETTER és SENDNEWSLETTER hírlevéleditálási probléma kijavításaA Prestashop fórumon megtaláltam a javítást arra, amiért a SEND NEWSLETTER vagy a NEWSLETTER (ami telepítését lentebb leírom) miért kűldte el az alap newsletter.html-t és nem azt amit mi kitöltöttünk a pluginen belül.Röviden:Az AdminNewsletter.php-ban a $mensagem = nl2br($html); sort, ki kell javítani így: $mensagem = $html; Igyekeztem lefordítani az AdminNewsletter.php-t Magyarra, de minden beállítási lehetőséggel nem lett még lepróbálva. Látszólag rendesen működik, talán a Tinymce rendetlenkedik néha, de ez az eredeti verziónál is ! Sajnos. Kezelhető !(Amit Én tapasztaltam, hogy különböző beillesztő gombok, pl: képbeillesztés néha nem illeszt be semmit, hanem az INSERT megnyomásakor mintha újra megnyitnám. Viszont BÁRMI beilleszthető a klasszikus CTRL+C CTRL+V (másol, beilleszt) módszerrel, és ezután már engedi editálni...)Tehát, ha már sikeresen feltetted a plugint, akkor csak cseréld le az AdminNewsletter.php-t az "ADMINxxx/tabs/" könyvtár alatt. Célszerű a tesztelésekig csak átnevezni a régit és ha minden OK, akkor törőlni.Vagy csak javítsd ki a Te régi már működő PHP-dban a fenti hibát !!!Ha felmásolod az új PHP-t, nem árt a "js" könyvtár alatt lévő "tinymce-newsletter" könyvtárat bemásolni a webáruházunk root könyvtárában lévő "js" könyvtár alá, hisz erre készűlt a plugin és nelküle lehet, hogy nem is használható a TinyMCE a levélszerkesztőben.NEWSLETTER telepítése (akinek nincs fent):1. Mindent másolj be abba a könyvtárba ahol azt a ZIP-ben látod."Adminxxx/tabs" alatt lévő PHP fájlt a webáruház "ADMINxxx/tabs" könyvtár alá. (Az xxx az a három szám amivel megtoldottad az ADMIN könyvtárad nevét !)2. A "js" könyvtár alatt lévő "tinymce-newsletter"-t a webáruház "js" könyvtára alá. (Itt van a többi TinyMCE is!)3. A "modules" könyvtár alatt lévő "blocknewsletter" könyvtárat pedig a webáruház "modules" könyvtára alá a többi modul mellé ! Ez a HÍRLEVÉL BLOCK-hoz van, amin keresztűl a még nem regisztráltak feliratkozhatnak csak a hírlevelekre.4. Ezután menj a BACK OFFICE-ban a EMPLOYEES fül alatt a TABS fülre. (Amíg ezt megtaláltam a Brazil videó alapján...)5. ÚJ HOZZÁADÁSA ->Név: IDE AZT ÍRD, AMIT LÁTNI SZERETNÉL A MODULOK ALATT A SORBAN. (Én Hírlevél küldés-t adtam neki.)Osztály: AdminNewsletter (Gondolom a PHP neve miatt.)Modul: IDE NE ÍRJ SEMMIT !Ikon: Tallózzad ki a ZIP-ben lévő EMAIL.GIF-et (Miután kicsomagoltad valahová !)Szülő: ITT AZT ÁLLÍTHATOD BE, MELYIK FÜL ALATT JELENJEN MEG. A VIDEÓNÁL MARADVA, LEGYEN A "MODULES" !MENTÉS6. Menj a MODULES fülre és már ott is kell lennie a sor végén, olyan néven ahogyan azt elnevezted !7. Készen vagyunk, próbáld ki !A SEND NEWSLETTER (MAJDNEM UGYANOLYAN, HA NEM UGYANOLYAN MINT A NEWSLETTER):Ezt is feltettem, de annyira bekavart, hogy le is szedtem az áruházamból, mivel ez feltette magát a modulok közé és mindent máshonnan vett mint a NEWESLETTER, viszont a kezdeti időszaban ennek is megcsináltam a fordítását a BACK OFFICE -> TRANSLATION alatt. Ezt is becsomagoltam ! Ez a "SEND NEWSLETTER FORDITÁS_hu.php", amit a SEND NEWSLETTER modul alatt "hu.php" név alatt találtam a fordítás után. Ezzel fogalmam sincs mit lehet csinálni, meg kell próbálni bemásolni a "MODULES/SENDNEWSLETTER" könyvtárba, hátha bejön magyarul. (Akinek a SEND NEWSLETTER van fent !)FONTOS !Az egész ZIP tartalom a Prestashop 1.4.2.5 alatt lett próbálgatva és tesztelve ! Régebbi verzióknál, nem tudom hogy reagál, de a levélszerkesztési hibajavítás minden AdminNewsletter.php-ban kipróbálható ! (A szöveg eleje felé olvasható !)Nem vagyok programozó, csak józan paraszti ésszel próbálkoztam, tehát így kezelje mindenki ! Remélem segíthettem !Üdv !U.I.: Most alakítgatom át a POSTAI UTÁNVÉT modult, helyben átvevős és fizetős modullá. Nem nagy dolgokat, csak képet cseréltem, szövegeket átírtam. Még igyekszem külső segítséggel megoldani, hogy fizetéskor ne jöjjön elő, ha FUTÁR kiszállítást választottuk és ha sikerűl közzéteszem azt is ! Newsletter 1.4.1 (jav).zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajeka Posted July 12, 2011 Share Posted July 12, 2011 Sziasztok!Végre sikerült az itt leírtak alapján beállítani a hírlevél küldést. Egy apró hiányosság azért maradt. (nekem) Az emailek végén nincs lehetőség a leiratkozásra. Úgy tudom ez kötelező. Hogy tudnám ezt odavarázsolni?Üdv: Haya Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPeti Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 1.3.2.3 prestám van és Mail Template Editor v1.0-án a newslettert megszerkesztve, képet belinkelve (tárhelyről) minden jól nézki, csak a címzetthez kép nélkül érkezik meg a hírlevél. Minden más jó a hírlevélben: logó, szöveg stb. csak kép nélkül. Mit kell beállítani, hogy a BO felületen látható kép elküldésre kerüljön? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjMcMaster Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 Keresem ezt a LEIRATKOZÁS dolgot, de még semmit nem találtam. Elméletem szerint a hu alaplevél aljába a kódba kéne valamit bebiggyeszteni, de okosok ezt jobban tudják. Amúgy a blocknewsletter modul tartalmaz egy UNSUBSCRIBE.php fájlt, talán azt kéne valahogy használni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BIstvan Posted May 12, 2012 Share Posted May 12, 2012 (edited) 1.4.7.3 prestához letöltöttem a legújabb NewsletterAdmin modult: v2.2 - Eolia, feltelepítve és a Copy gomra kattintva látszólag minden rendben, de a vissza gomra már csak ismétli az oldalt és nem lehet a BO menüt elérni. Újra belépve a BO-ra a > Vásárló > Send a newsletter > nem működik. A könyvtárak 755-on állnak. Hogy tudnám működésre bírni? Sikerült megoldanom a hírlevél küldésemet: NewsLetter1.7.zip alkalmazásával és a mails könyvtárban az angol newsletter.html használatával. Minimális különbség van a hu könyvtárbeli newsletter.html-lel, a magyar hírlevél mégis üresen jelent meg. Kipróbáltam a leiratkozást is, működik. Edited May 14, 2012 by BIstvan (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
eldo85 Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Nekem olyan kérdésem lenne, hogy akik feliratkoztak a hírlevélre de nem regisztráltak az oldalra, azok az email címek hova kerülnek elmentésre a rendszerben mert nem találom, és ki szeretném törölni őket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 26, 2013 Share Posted March 26, 2013 Itt tudod megnézni őket: Admin felület => modulok => newsletter modul (Hozz létre egy .CSV fájlt a tömeges levél küldéshez) majd Beállítás. A legelső gombos blokk: A hírlevél blokkon keresztül feliratkozottak alapján .csv fájl készítése. Itt tudod kinyerni őket. Ha nem akarsz kódban turkálni akkor a legegyszerűbb ha az itt kiexportált e-mail címeket a főoldali hírlevél blokkon keresztül te magad egyesével leiratkoztatod. Ha nincs sok akkor pár perc az egész. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eldo85 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Szia! Koszi a gyors valaszt, csak az a bajom, hogy nekem nincs ilyen modulom, csak a send newsletter modul van fent. Csinaltam egy uj fulet hirlevel kuldese, es azon belul berakom a hirlevelet es elkuldom. Egy hirlevel mosulom van de annak nincs beallitas fule... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Prestashop verziószám? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eldo85 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 1.5.3.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Csatolom a három newsletter modult ami nekem 1.5.3.1 alatt fut, az egyik maga a blokk ami megjelenik kint a főoldalon, a másik egy statisztikai modul, a harmadik pedig a regisztrációk kinyerése csv-ben amiről beszéltem. 3newslettermodul.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
eldo85 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 koszo szepen Link to comment Share on other sites More sharing options...
eldo85 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Megvan az exportos dolog de nem tudom hogy lehet kitorolni.... a csv file-ban csak azt latom hogy ki van benne az okes de hogy lehet leirattatni? Nincs olyan fulem/gombom... Bocsi az ertetlenkedesert... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Hát ezt írtam le fentebb: "Itt tudod kinyerni őket. Ha nem akarsz kódban turkálni akkor a legegyszerűbb ha az itt kiexportált e-mail címeket a főoldali hírlevél blokkon keresztül te magad egyesével leiratkoztatod. Ha nincs sok akkor pár perc az egész." Link to comment Share on other sites More sharing options...
eldo85 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Ezt olvastam csak épp megcsinálni nem tudom mert főoldali hírlevél blokkban csak feliratkozni lehet...Vagy nincs is olyan... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Kell legyen leiratkozás is. Nincs lenyílómenü hogy leiratkozni akarsz vagy fel? Elméletileg kötelező is hogy legyen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eldo85 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 nincs, épp ez az amit meg akarok oldani mert, hogy kötelező.... A kódoknál hol kell keresni? Vagy külön modul van a leiratkozáshoz vagy a hírlevél blokk-ban elvileg benne kéne legyen? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 (edited) megpróbáltad azt a modult feltenni amit én adtam? Ami a főoldali hírlevélblokkra vonatkozik? Abban kell legyen leiratkozási lehetőség. Valamint ha nincs, nem gond: akkor is próbáld meg az egyik feliratkozottat leiratkoztatni. Valószínű azért nincs, mert ha megadod neki az email címet és OK-t nyomsz, akkor: a, ha nincs benne a hírlevél adatbázisban akkor feliratkoztatja, b, ha benne van akkor leiratkoztatja. Edited March 27, 2013 by pattila01 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
eldo85 Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 Igen feltettem mind a 3-mat amit küldtél. Még szenvedek vele egy sort meglátom mit sikerül csinálni:) Köszönöm a segítséged!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilbury Posted March 26, 2014 Share Posted March 26, 2014 1.5.4-em van A blocknewsletter nálam nem iratkoztat le, hanem ha egy a db-ben létező emailcímet írsz be, kiírja, hogy már létezik. (konfigurálni csak azt lehet adminon, hogy mikor milyen ellenőrző levelet küldjön ki) Viszont a kódot nézve határozottan TUD leiratkoztatni, ha a POST 'action' nevű paramétere értéke 0. De hogy ez mikor kerülhetne bele, azt nem tudom... A leiratkozást és leiratkoztatást sehol nem találom adminon (Attila 2 másik modulja nem tudja ezt (a stat és a csv)). De még csak azt sem tudom, milyen URL-t kellene meghívni a leiratkozáshoz. Törvény szerint ott kell lenni a hírlevél alján! Valaki tudná posztolni legalább a linket? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilbury Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 bump! Link to comment Share on other sites More sharing options...
szervizem Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Nekem a AdminNewsletter modul levélküldéskor a megszólításban ez jelenik meg: KEDVES {LASTNAME} {FIRSTNAME}! Valamiért nem helyettesíti a neveket... van erre valami ötlet, hova kellene nyúlni? 1.6.1.5 verzió van most. köszönet Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted July 26, 2016 Share Posted July 26, 2016 Nincs frissítése a modulnak? Nem ajánlja fel? Érdemes megpróbálni újratelepíteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts