Witam,
mój sklep działa w Belgii i ma 2 języki. Polski i niderlandzki. Można było przełączać oba języki. I działało to dobrze. Do czasu.
Podczas tłumaczenia tekstów w szablonach maila doszło do utraty wszystkich tłumaczeń opisów.
Język niderlandzki całkowicie zniknął ze sklepu, choć jest na liście języków do wyboru.
Przykład 1: Blok banera, który zawierał tekst po niderlandzku również zniknął w całości. Nie ma banera.
Przykład 2: Górne menu nawet po przełączeniu na niderlandzki - jest tylko polskie. (fot.)
Gdzie mogę szukać źródła tego problemu? Gdzie zapisywane są wykonane przeze mnie tłumaczenia? Czy mogę je jeszcze odzyskać?
W ścieżce /prestashop/themes/default-bootstrap/lang istnieje plik nl.php .
Czy problemu szukać w szablonie, bloku języka czy bazie danych?
Podstawowe parametry lokalizacji wyglądają tak:
Domyślny język: Nederlands (Dutch)
Pobierz język z przeglądarki: NIE
Domyślny kraj: Belgia
Ustaw domyślny kraj na podstawie języka przeglądarki: NIE
Question
mrakow09
Witam,
mój sklep działa w Belgii i ma 2 języki. Polski i niderlandzki. Można było przełączać oba języki. I działało to dobrze. Do czasu.
Podczas tłumaczenia tekstów w szablonach maila doszło do utraty wszystkich tłumaczeń opisów.
Język niderlandzki całkowicie zniknął ze sklepu, choć jest na liście języków do wyboru.
Przykład 1: Blok banera, który zawierał tekst po niderlandzku również zniknął w całości. Nie ma banera.
Przykład 2: Górne menu nawet po przełączeniu na niderlandzki - jest tylko polskie. (fot.)
Gdzie mogę szukać źródła tego problemu? Gdzie zapisywane są wykonane przeze mnie tłumaczenia? Czy mogę je jeszcze odzyskać?
W ścieżce /prestashop/themes/default-bootstrap/lang istnieje plik nl.php .
Czy problemu szukać w szablonie, bloku języka czy bazie danych?
Podstawowe parametry lokalizacji wyglądają tak:
Domyślny język: Nederlands (Dutch)
Pobierz język z przeglądarki: NIE
Domyślny kraj: Belgia
Ustaw domyślny kraj na podstawie języka przeglądarki: NIE
Dzięki za przeczytanie i ew. pomoc.
1 answer to this question
Recommended Posts