andr_w Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 Zainstalowałem na localhoscie najnowszą wersję PS 1.7.2 i mam problem z zalogowaniem do panela administracyjnego. Wiem, może laickie pytanie, ale co mam wpisać w pasku adresu, aby się zalogować. Probowałem localhost/mojkatalog/admin, ale niestety nie pokazuje się okno logowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 Nazwę folderu admina można dowolnie zmieniać i pewnie też została zmieniona przy instalacji, więc musisz podejrzeć sobie w katalogu tej instalacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 andr_w Posted February 19, 2018 Author Share Posted February 19, 2018 A gdzie mogę sprawdzić nazwę ? Bo jak wchodzę w głowny folder z plikami to mam sam "admin" Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Daresh Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 w takim razie powinno to być rzeczywiście /admin więc nie wiem czemu okno się nie pokazuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tojawa Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 (edited) Witam. Ja, aby się zalogować, muszę w pasku adresu wpisać: http://..../adminXXXXXXXXX/index.php?controller=AdminDashboard&token=XXXXXXXXXX Wtedy pokazuje się okno logowania. Tam wpisuję jako login adres e-mail, podany podczas instalacji. Hasło przychodzi na e-maila. W Prescie 1.6 było prościej i logiczniej. Przeciętny użytkownik mógł bez problemu opanować zaplecze sklepu. Że o Presta 1.5 nie wspomnę. W 1.7 poszło to jakoś w złym kierunku, moim zdaniem. PrestaShop niby darmowy ale do obsługi trzeba już o wiele większej wiedzy "tajemnej". Chętnie też bym się dowiedział jak uprościć proces logowania, bo przecież nie sposób zapamiętać taki długi wiersz do wklepania. Oczywiście robię to metodą Ctrl_C / Ctrl_V. Edited February 23, 2018 by endriu107 Usunięto wrażliwe dane (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 @tojawa po pierwsze nie podawaj w ten sposób danych to że usunąłeś domenę z tekstu nie oznacza że została usunięta z hiperłącza, tak samo token nie powinien być podawany ;) Po drugie logujesz się na serwer odszukujesz folder z nazwą logowanie typu adminXXXXXX klikasz na niego żeby edytować jego nazwę zmieniasz na dowolną np. na: panel i od teraz masz adres logowania domenasklepu.pl/panel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tojawa Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Wykonałem zgodnie z poradą. Działa. Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 CronO89 Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Witajcie trafiłem na ten temat ponieważ po poprawnej instalacji prestashop na kompatybilnym serwerze (proces instalacji sprawdza czy serwer spełnia wymagania) nie mogę skorzystać z panelu administracyjnego po prostu się nie wczytuje (biała strona). Sprawdziłem na serwerze przez FTP folder administracyjny to /admin , podjąłem próbę zmiany nazwy na panel ale to nie pomaga w czy może być problem, proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Co pokazują logi serwera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 CronO89 Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 ok, gdzie mogę te logi znaleźć? bo pliku config.ini nie widzę żeby włączyć debugowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Debugowanie możesz włączyć w config/defines.inc.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 CronO89 Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Quote FatalErrorException in AdminDashboardController.php line 539: Compile Error: Declaration of AdminDashboardControllerCore::setMedia() must be compatible with AdminControllerCore::setMedia($isNewTheme = false) Coś takiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 CronO89 Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Sprawa wyjaśniona zmieniłem PHP 7.2 na 7.0 wszystko działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
andr_w
Zainstalowałem na localhoscie najnowszą wersję PS 1.7.2 i mam problem z zalogowaniem do panela administracyjnego.
Wiem, może laickie pytanie, ale co mam wpisać w pasku adresu, aby się zalogować.
Probowałem localhost/mojkatalog/admin, ale niestety nie pokazuje się okno logowania.
12 answers to this question
Recommended Posts