Prestaraf Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 Witam, Presta 1.6 po kliknięciu na kategorie nad listą produktów tej kategorii chciałbym blok z promocjami produktów z tej kategorii. Jakieś pomysły? Z góry dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prestaraf Posted February 20, 2018 Author Share Posted February 20, 2018 Nikt nic? może na początek jak mogę w ogóle zaczepić moduł promocji w kategoriach? w zaczepach nie widzę nic co by zaczepiało do product-list.tpl - nie znam się na tworzeniu nowych zaczepów ale chętnie się nauczę jeśli będzie taka potrzeba, może ma ktoś jakieś dobre materiały? Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomek Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Tu jest o hookach: http://doc.prestashop.com/display/PS16/Managing+Hooks. Chyba lepszym rozwiązaniem w tym przypadku będzie utworzenie hooka w pliku category.tpl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prestaraf Posted February 20, 2018 Author Share Posted February 20, 2018 tak już znalazłem tą stronę i kombinuje w plikach .tpl jak to zrobię to następna kwestia to będzie wyświetlanie promocji tylko z danej kategorii, jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prestaraf Posted February 20, 2018 Author Share Posted February 20, 2018 (edited) Mam jednak problemy z podpięciem bloku promocji, w category.tpl dodałem: {hook h='displayMyHookName' mod='blockspecials'} w blockspecials.tpl dodałem: && $this->registerHook('displayMyHookName') oraz: public function hookDisplayMyHookName($params) { // Your code here return 'display file'; } wzorowałem się na stronie https://www.teapot.co.uk/adding-custom-hook-prestashop-1-6/ i w zasadzie to to samo co http://doc.prestashop.com/display/PS16/Managing+Hooks i nic się nie zmieniło... ani w tabeli ps_hook nie ma nowego zaczepu ani w zapleczu dla bloku promocji nie ma nowego zaczepu. Gdzie robię błąd? może jeszcze coś muszę dodać? Edited February 20, 2018 by Prestaraf (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Moduł musisz przeinstalować lub podpiąć pod ten hook. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prestaraf Posted February 20, 2018 Author Share Posted February 20, 2018 Quote podpiąć pod ten hook. tzn? to wcześniej nie podpinałem tego modułu do hooka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prestaraf Posted February 20, 2018 Author Share Posted February 20, 2018 ok, po przeinstalowaniu jest, działa , tyle że puki co pokazuje "display file" jak np. skopiuje: return $this->hookRightColumn($params); z "hookLeftColumn" do tej funkcji pokazuje mi promocje z linkiem do wszystkich promocji tak jak w lewej kolumnie dla tego modułu, tyle, że mi chodzi o o wyświetlenie promocji z danej kategorii. Jakiś kierunek, co mogę tu wpisać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomek Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Zobacz jak to jest zrobione w funkcji hookRightColumn, tam promocje są pobierane za pomocą funkcji Product::getRandomSpecial. Musisz napisać własną funkcję która będzie pobierała promocje z wyświetlanej (bieżącej) kategorii, dane później przekaż do szablonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prestaraf Posted February 20, 2018 Author Share Posted February 20, 2018 kombinuje z tym..., bardziej jako przykład wezmę funkcję hookDisplayHomeTabContent tu mam odrazu wszystkie promocje (nielosowe) if (Configuration::get('PS_CATALOG_MODE')) return; if (!$this->isCached('blockspecials-home.tpl', $this->getCacheId('blockspecials-home'))) { $this->smarty->assign(array( 'specials' => BlockSpecials::$cache_specials, 'homeSize' => Image::getSize(ImageType::getFormatedName('home')) )); } if (BlockSpecials::$cache_specials === false) return false; return $this->display(__FILE__, 'blockspecials-home.tpl', $this->getCacheId('blockspecials-home')); tylko właśnie ta kwestia wyświetlania promocji z kategorii - nie znam jeszcze za dobrze presty, może jakaś sugestia jak się nazywa funkcja wyświetlająca nazwe kategorii? druga kwestia to muszę mieć inne style dla tego widoku więc skopiowałem plik blockspecials-home.tpl na nazwe blockspecials-category.tpl w kodzie powyżej zmieniłem home na category i sie wysypuje "No special products at this time." - nie wyświetla promocji w ogóle? jaka może być tego przyczyna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prestaraf Posted February 20, 2018 Author Share Posted February 20, 2018 szukam, testuje i nie wiem jak to ugryźć, może jakaś sugestia odnośnie funkcji wywołującej produkty na promocji z kategorii robić to na podstawie hookRightColumn czy hookDisplayHomeTabContent ? jak mówiłem presty jeszcze nie znam za dobrze pod tym kontem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prestaraf Posted February 21, 2018 Author Share Posted February 21, 2018 problem rozwiązany https://stackoverflow.com/questions/48886924/prestashop-1-6-show-promotional-products-blockspecials-from-the-current-catego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts