aversus Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 (edited) sitesine ait admin panel çöktü.İşin garip tarafı 3 gün öncesine kadar sitedeki ürünlerin görselleri soru işareti şeklinde gözüküyordu. Bununla alakalı yazılımsal olarak herhangi müdahalede bulunmadım zamanım yoktu ilgilenemedim. Fakat admin panelde giriş yapabiliyordum düne kadar. Bugün ise admin panele girmek istediğimde google chrome da hata alıyorum diğer tarayıcılarda tepki bile yok. Durup dururken bunların neden başıma geldiği hakkında en ufak bir fikrim yok. Googlede bu site saldırıya mağruz kalmış olabilir diye mimlemiş.Saldıraya nasıl maruz kalabilirimki?Bende siteye virüs girmiş olabileceğinden şüpheleniyorum. Ayrıca yedeklerimide göremiyorum.Admin panel şifresi sadece bende var.Başka kimseninde girmesi mümkün değil.Hosting sağlayıcımlada konuştum onlar la alakalı olmadığını söylediler. Bu sorunu nasıl aşabilirim. Edited February 18, 2018 by safa deleted site admin adress (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
askinjew Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 (edited) Merhaba Sorunu sırasıyla analiz ediniz. İlk başta hosting kaynaklarının kullanım miktarını kontrol ediniz. Kullanım miktarlarında özellikle cpu ve ram herhangi bir aşırılık yok ise saldırı söz konusu değil. İkincisi son kurduğunuz modülün klasörünü fttp den sonuna XX koyarak pasif hale getiriniz. Edited February 17, 2018 by askinjew (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted February 18, 2018 Share Posted February 18, 2018 Merhaba, cache sorunu olabilir. ftp den bağlanıp cache/class_index.php dosyasını bi silip denermisiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aversus Posted March 13, 2018 Author Share Posted March 13, 2018 Sorun tarayıcalardaymış. 3 pc de de denedim firefox chrome ve explorerda da açılmadı sadece operada açabildim...İşin garip tarafı 3 pc de nasıl olduda açılmadı site anlam veremedim.Cep telefonuda açmadı.Ama şimdi açılıyor firefox hariç.Zannedersem internetin altyapısı ile bir problem vardı.Modem resetlenince düzeldi.Yine de çok teşekkür ederim... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts