gdv Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 (edited) Przy tworzeniu zamówień z poziomu back office mam problem z kolejnością produktów. Przy wybieraniu z listy produkty pojawiają się zgodnie z kolejnością dodawania. Ale zmiana ilości poprzez kliknięcie na strzałki zmienia kolejność produktów i sprawia że dany produkt ustawia się na końcu, co jest bardzo kłopotliwe przy dużej liście zamówień. Czy macie pomysł, jak rozwiązać ten problem, aby produkty nie zmieniały kolejności, tylko zachowywały pierwotną pozycję? Wersja 1.6.1.17 Edited February 13, 2018 by gdv (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakeryk2 Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Sprawdziłem u siebie, faktycznie tak się dzieje - można to zgłosić jako bug więc dałem forge na to http://forge.prestashop.com/browse/PSCSX-9769 - zobaczymy co z tego wyjdzie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdv Posted February 13, 2018 Author Share Posted February 13, 2018 Dzięki kolego! Widzę, że już ktoś odpisał i jest szansa na poprawkę w kolejnej wersji. A wiesz może, jak dodać kod referencyjny do listy produktów w tym samym miejscu? Obecnie jest tylko nazwa produktu i cena, a brakuje na tej liście kodu. Można to w prosty sposób dodać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakeryk2 Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 Niestety nie wiem który kontroler za to odpowiada bo sam szukam jak włączyć cenę brutto Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomek Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 Dodanie kodu referencyjnego: W pliku PANEL_ADMINA/themes/default/template/controllers/orders/form.tpl, wiersz okolo 653, przed zamknięciem tagu </option> dodaj: (this.reference ? ' - '+this.reference : '') powinno to wyglądać tak: products_found += '<option '+(this.combinations.length > 0 ? 'rel="'+this.qty_in_stock+'"' : '')+' value="'+this.id_product+'">'+this.name+(this.combinations.length == 0 ? ' - '+ this.formatted_price : '')+(this.reference ? ' - '+this.reference : '') +'</option>'; PS 1.6.1.17 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 2 godziny temu, hakeryk2 napisał: Niestety nie wiem który kontroler za to odpowiada bo sam szukam jak włączyć cenę brutto AdminOrdersController metoda ajaxProcessSearchProducts() Dla produktu jest: $product['formatted_price'] = Tools::displayPrice(Tools::convertPrice($product['price_tax_incl'], $currency), $currency); Ale dla produktu z kombinacjami jest już netto: $combinations[$attribute['id_product_attribute']]['formatted_price'] = Tools::displayPrice(Tools::convertPrice($price_tax_excl, $currency), $currency); 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts