ReVsky Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Witam. Mam problem z wyszukiwarką w sklepie, otóż problemem jest to iż szukajka nie wyszukuje produktów które mają "-" (myślnik) w nazwie, dodałem aliasy do wyszukiwarki i nadal nic. Przykład: by wyszukać przedmiot o nazwie IDO-1000 muszą wpisać minimum IDO, ale w statystykach bardzo dużo zapytań jest pod hasłem IDO1000 bez myślnika i nic nie wyszukuje. Ludzie głupieją a nazwy tego przedmiotu niestety nie mogę zmienić. Proszę o pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Dodaj do produktu tag IDO1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReVsky Posted February 6, 2018 Author Share Posted February 6, 2018 hmmm po dodaniu tagów i wyrzuceniu aliasów i zmianie wagi szukania DZIAŁA chyba można zamykać Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakeryk2 Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Ogólnie jest do 1.6.1.18 fix tego (trzeba później przebudować index wyszukiwania) który nie wiem czy wejdzie do 1.6.1.18 ale faktycznie naprawia ten błąd by nie musieć dodawać tagów.https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/pull/8330 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 1 godzinę temu, hakeryk2 napisał: nie wiem czy wejdzie do 1.6.1.18 Nie zdążył wejść Do 1.6.1.19 dorzucili tę poprawkę: https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/milestone/37 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted July 27, 2018 Share Posted July 27, 2018 witam, odgrzeje bo potrzebuje zrobić w preście 1.7 żeby szukało z myślnikiem, możecie pomóc w naprawieniu tego. W nazwie mam indeks np. fu-127 i po wpisaniu w szukaj daje bardzo dużo produktów a chce żeby pojawił się tylko ten. Po dopisaniu tagu fu127 szuka ale to nie rozwiązuje problemu, musi szukać z myślnikiem. Da się tak zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 15, 2019 Share Posted February 15, 2019 można to ogarnąć w ten sposób: zamiana sposobu szukania z OR na AND przy pomocy modułu SearchX, ustawienie w opcjach wyszukiwarki minimalnej długości słowa na 2 znaki i przebudowanie indeksu Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Daresh, szkoda, że nie macie sprzedaży Swoich modułów w polskiej walucie Ogólnie bardzo nieładnie jak Polski producent wrzuca swoje moduły dla Polskich odbiorców do codecanyon... No kupiłbym Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 Dzięki za zainteresowanie. Na CodeCanyon mamy mnóstwo klientów z Polski, więc raczej dla większości ludzi waluta nie jest przeszkodą, o ile moduł rozwiązuje istotny problem w ich sklepie Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted February 18, 2019 Share Posted February 18, 2019 (edited) Ja tu a patriotyzmie 3 Wasze moduły dokupienia Ale to offtop wiec idę kupować Szkoda że muszę wspierać śmierdzącego dolara... zamiast polską złotówkę, polską fakturę itd Edited February 18, 2019 by miccom (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted February 19, 2019 Share Posted February 19, 2019 Do zamknięcia zrobiłem tak jak Daresh napisał dodałem tag i problem rozwiązany. Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts