Dementu Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Szanowni forumowicze pomóżcie mi proszę rozwikłać problem na linii DHL - hosting Hitme. Zmieniliśmy serwer vps na server vps o większych parametrach w innej firmie hostingowej. Cały serwer został skopiowany na nowy i wszystko pięknie działa oprócz pluginy DHL do zamawiania kuriera. Wyskakuje błąd: SOAP-ERROR: Parsing WSDL: Couldn't load from'https://dhl24.com.pl/webapi2' : failed to load external entity"https://dhl24.com.pl/webapi2" Tutaj dochodzimy do sedna, czyli przerzucanie się winą z administratorów hostingu na wsparcie techniczne dhl i na odwrót. DHL uważa, że czegoś nie ma na serwerze typu rozszerzenia SOAP do php natomiast hosting wskazuje, że dla obydwu wersji PHP jest zainstalowane to rozszerzenie itd, DHL twierdzi, że serwer blokuje połączenie na co hosting wskazuje, że wszystko jest ok i podaje parametry testu: [email protected]:~# wget https://dhl24.com.pl/webapi2 --2018-01-31 12:08:07-- https://dhl24.com.pl/webapi2 Resolving dhl24.com.pl (dhl24.com.pl)... 91.227.200.193 Connecting to dhl24.com.pl (dhl24.com.pl)|91.227.200.193|:443... connected. HTTP request sent, awaiting response... 200 OK Length: unspecified [text/xml] Saving to: 'webapi2' [ <=> ] 54,877 --.-K/s in 0.09s 2018-01-31 12:08:07 (628 KB/s) - 'webapi2' saved [54877] Czy macie może jakieś rozwiązanie dla tego problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Suszek Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 (edited) Też mam u nich hosting. Po kilku latach ciężko mi uwierzyć żeby się mylili. Rozumiem że jak zalogujesz się na VPS po ssh to możesz pobrać plik: wget https://dhl24.com.pl/webapi2 ? --edycja Napisałeś że jest odpowiedź 200 - ok. Odinstalować i zainstalować jeszcze raz moduł ? Wszystkie pliki zostały skopiowane z poprzedniego VPS ? Edited February 6, 2018 by mr.suchy (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dementu Posted February 7, 2018 Author Share Posted February 7, 2018 Nie próbowałem jeszcze pobrać. Odinstalowałem, pobrałem i zainstalowałem kilkukrotnie moduł dhl, instaluje się prawidłowo ale jak przychodzi do wpisania danych to tak samo nie łączy się z api i nie da się zapisać ustawień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koening Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 (edited) Masz identyczną wersję php jak na poprzednim hostingu? Bo czasem klient soapa nie chce działać z niektórymi wersjami php. Pokaż informacje z phpinfo pod nagłówkami: SOAP oraz OPENSSL. Wydaję mi się, że coś z konf. serwera jest nie tak Edited February 7, 2018 by koening (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dementu Posted February 7, 2018 Author Share Posted February 7, 2018 soap Soap Client enabled Soap Server enabled Directive Local Value Master Value soap.wsdl_cache 1 1 soap.wsdl_cache_dir /tmp /tmp soap.wsdl_cache_enabled 1 1 soap.wsdl_cache_limit 5 5 soap.wsdl_cache_ttl 86400 86400 openssl OpenSSL support enabled OpenSSL Library Version OpenSSL 1.0.2l 25 May 2017 OpenSSL Header Version OpenSSL 1.0.2l 25 May 2017 Openssl default config /usr/ssl/openssl.cnf Directive Local Value Master Value openssl.cafile no value no value openssl.capath no value no value Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dementu Posted February 8, 2018 Author Share Posted February 8, 2018 Koening czy to dobre ustawienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koening Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 Hmm mam kilka propozycji, jak coś to bedziemy myślec dalej. W pliku php.ini ustaw wartość soap.wsdl_cache_enabled = 0 Sprawdź czy któraś z poniższych linii nie jest zakomentowana, jesli tak to odkomentuj i zapisz zmiany extension=php_openssl.dll extension=php_curl.dll extension=php_xmlrpc.dll Jeśli powyższe zmiany nie pomogą spróbuj jeszcze do pliku /etc/hosts na vpsie wrzucić tą linijke 91.227.200.193 dhl24.com.pl dhl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dementu Posted February 8, 2018 Author Share Posted February 8, 2018 dodałem soap.wsdl_cache_enabled = 0 i 91.227.200.193 dhl24.com.pl dhl niestety nic to nie zmieniło, cofnąłem zmiany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dementu Posted February 9, 2018 Author Share Posted February 9, 2018 jedyne zmiany jakie są widoczne między jednym a drugim serwerem to prawdopodobnie jakaś blokada przed brute force bo nie zauważyłem, żadnych na nowym hoście Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dementu Posted March 4, 2018 Author Share Posted March 4, 2018 Jeżeli ktoś będzie miał podobny problem to generalnie chodziło o wyłączenie zabezpieczeń exif. Po tym problem się rozwiązał. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts