design4VIP Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 witam, czy jest jakas metoda na edycje reguly podatkowej? standardowa ma zapisane tylko kraje strefy Europa, a taka regula zostala juz dodana do 58tys produktow ;/ i raczej zmiana nie wchodzi w gre, dodanie nowej rowniez bo ta regula musi miec ID=1 ;/ jakos przez baze danych moze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 W której wersji presty ? I co konkretnie chcesz uzyskać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 Jeśli w edycji tej reguły ID=1 pozmieniasz jej warunki, czy to kraje, czy przypisane podatki, to skutek przeniesie się na wszystkie produkty i nie trzeba nic w nich modyfikować. Na górze jest przycisk "Dodaj nową regułę podatku" i można dodawać kolejne państwa z jakimś tam przypisanym podatkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted February 4, 2018 Author Share Posted February 4, 2018 (edited) On 2.02.2018 at 12:54 PM, e_com said: Jeśli w edycji tej reguły ID=1 pozmieniasz jej warunki, czy to kraje, czy przypisane podatki, to skutek przeniesie się na wszystkie produkty i nie trzeba nic w nich modyfikować. Na górze jest przycisk "Dodaj nową regułę podatku" i można dodawać kolejne państwa z jakimś tam przypisanym podatkiem. wersja 1.6.1.12 no i fajnie brzmi "pozmieniasz jej warunki czy to kraje...." no wlasnie o to chodzi, ze nie da sie np. dodac kraju, ktory nie byl ujety w czasie tworzenia reguly. a stworzenie nowej reguly rowna sie z nowym ID co wymagaloby zmiany tego ID reguly we wszystkich produktach.... dodam jeszcze, ze nie w gre nie wchodzi UPDATE przez baze ID reguly w produktach, ta musi, ze wzgedu na szblon pobrania produktow z hurtowni, byc zawsze ID==1. Edited February 4, 2018 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 (edited) Wersja 1.6.1.17, do istniejącej reguły PL Standard Rate (23%) o ID=1, z którą zrobiono wiele zamówień, dodałem Afganistan z niemieckim podatkiem 19%. A jak to się zachowuje w starych zabugowanych wersjach to nie wiem, bo nie chce mi się specjalnie instalować starych bubli Edit: Już teraz widzę u siebie o co chodzi. Po edycji reguły zostaje nadany jej nowy ID. A Tobie chodzi o to, żeby ID pozostało niezmienione. Cały czas z Twojego wątku rozumowałem, że wcale nie daje się reguła modyfikować Zajrzałem do klasy TaxRulesGroup i przy edycji reguły podatkowej stosowana jest metoda historyze tworząca nową regułę z nowym ID, także poprzez panel odpada edycja. A próbowałeś po prostu w tabeli PREFIX_tax_rule dla id_tax_rules_group=1 dodać kolejne państwa z odpowiednim dla nich id_tax? Edited February 4, 2018 by e_com (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted February 4, 2018 Author Share Posted February 4, 2018 no wlasnie, siegnelismy sednum dlatego wlasnie od razu w pierweszym poscie pisalem o "moze mySQL", tak mniejwiecej zrobilem, zalozylem nowa regule ze wszystkimi krajami i zmienilem przez baze jej ID na 1. ale myslalem, ze moze ktos bedzie znal jakis prostszy sposob. no... wiem, ze takie rozwiazanie jest proste i szybkie, ale tez zakladalem, ze moze da sie to jednak zrobic po stronie presta. troche juz zdziadzialem, bo 2 lata sobie odpuscilem i w ogole w preste nie zagladalem, to nei jazda na rowerze, to sie zapomina Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kadooo Posted November 22, 2022 Share Posted November 22, 2022 Mam ten sam problem, czyli w bazie danych dodać do reguły te kraje i wszystko powinno działać tak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
design4VIP
witam,
czy jest jakas metoda na edycje reguly podatkowej? standardowa ma zapisane tylko kraje strefy Europa, a taka regula zostala juz dodana do 58tys produktow ;/ i raczej zmiana nie wchodzi w gre, dodanie nowej rowniez bo ta regula musi miec ID=1 ;/
jakos przez baze danych moze?
6 answers to this question
Recommended Posts