Damian Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 (edited) Czesc, jak powinien wygladac warunek jesli chce stworzyc warunek w product-prices.tpl, aby dana cena byla wyswietlana tylko w przypadku gdy zostanie wybrany dany wariant produktu? Zalozmy, ze mam atrybut o nazwie demo unit z dwoma wartosciami: YES oraz NO Chcialbym stworzyc taki warunek IF, ze gdy demo unit ma wartosc YES to wyswietla sie np. jego cena w innym wypadku nie wyswietla sie nic. Czy ktos wie jak powinien wygladac taki warunek? Mam podobny jesli chodzi o manufacturer name tzn: {if $product_manufacturer->name == XXX} Czy ktos wie jak wygladalby taki waruenk dla id atrybutu produktu? Dzieki Damian Edited January 31, 2018 by Damian (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakeryk2 Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 Która to wersja presty? Nie mam takiego pliku w 1.6 product-prices.tpl ale ogólnie powinno być coś takiego $product.id_product_attribute = XXX lub $product->id_product_attribute = XXX 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian Posted February 1, 2018 Author Share Posted February 1, 2018 Czesc, to jest prestashop 1.7 zapomnialem dodac Wlasnie probowalem w taki i podobny sposob, ale zaden z nich nie przynosil efektu, dlatego postanowilem zapytac na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 (edited) w samym .tpl nie zrobisz takeigo warunku. owszem ta metoda co podajesz powyzej (fukcja if) zadziala ale tylko w momencie odswiezenia storny. musisz do tego uzyc ajaxa zeby w czasie rzeczywistym zmienialo cene. zobacz jak to wyglada np. dla wyboru ilosci w tabeli podsumowania koszyka. tam jak wybierasz ilsoc to od razu przelicza cene. to jak dobrze pamietam jest w ./themes/js/cart-summary.js Edited February 1, 2018 by design4VIP (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian Posted February 1, 2018 Author Share Posted February 1, 2018 Czesc, nie chodzi mi o zamiane ceny. W sklepie wyswietlam cene produktu i pod spodem dwie ceny ze znizka tzn. np. XXX -- Twoja cena YY -- Twoja cena jesli ZZ -- Twoja cena jesli te dwie ceny YY i ZZ sa dopisane przeze mnie w product-prices.tpl I sa wyswietlane teraz zawsze przy danych produktach. Chodzi mi o to aby wyswietlane byly tylko jesli dany atrybut produktu zostanie wybrany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 no ale te YES i NO za atrybutami? czyli klient to wybiera, czy gdzies w bazie masz to na stale dodane do produktu? np. produkt ma pudelko: tak/nie czy to plikt wybiera: chce pudelko: tak/nie ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts