biurwi Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 Witam! Mam problem z dodaniem produktu w prescie ponieważ przyciski zapisz kręcą się i nie da sie ich wcisnać. Problem pojawia się na każdej przeglądarce. Presta 1.6.1.17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 Zazwyczaj jest to objaw kiepskiego hostingu lub dodatkowych modułów które ładują się w karcie produktu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 biurwi Posted January 30, 2018 Author Share Posted January 30, 2018 hosting to o12, Ogólnie wcześniej miałem preste 1.6.1.6 i pare miesięcy temu działało jak nalezy. Teraz powrócilem do sklepu i niestety cały czas kręcą te przyciski i nic nie da się wystawić. Myslalem że po aktualizacji problem zniknie niestety nic to nie dało Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 Nie znam hostingu, możesz zobaczyć w konsoli przeglądarki na co czeka skrypt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 biurwi Posted January 30, 2018 Author Share Posted January 30, 2018 coś takiego mi pokazuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 Masz tam jakiś błąd 500 który coś na pewno powoduje trzeba by to było sprawdzić w logach lub włącz tryb debugowania może jakieś błędy wyskoczą które powiedzą więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 16 godzin temu, endriu107 napisał: Nie znam hostingu, możesz zobaczyć w konsoli przeglądarki na co czeka skrypt. Ja znam, bo kilka dni temu przenosiłem stamtąd jeden sklep na normalny hosting, bo to "cuś" o12 to wyrób hostingopodobny. Połowa zakładek w produkcie się nie ładuje (błąd 500) ze względu na skrajnie poustawiane limity. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 grayling Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Swego czasu mordowałem się z tym na którejś z wcześniejszych wersji Presty. Znalazłem na Githubie rozwiązanie (autor: vnikiti) - komentarze do tego rozwiązania były bardzo różne, czyli u jednego zadziałało, u innych nie. U mnie zadziałało bezbłędnie, aż do aktualizacji do późniejszej wersji problem nie pojawił się ponownie ani razu. Według informacji z różnych źródeł, bug został usunięty przy opracowywaniu 1.6.0.9 - dlatego w Twoim przypadku rzeczywiście przyczyna może tkwić w hostingopodobnym charakterze Twojego "hostingu". Tak, czy owak, spróbować zawsze można: https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/pull/5949/commits/689c1e3a6bb8aeaed4e11701461f4758dd1606af Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 biurwi Posted January 31, 2018 Author Share Posted January 31, 2018 1 hour ago, grayling said: Swego czasu mordowałem się z tym na którejś z wcześniejszych wersji Presty. Znalazłem na Githubie rozwiązanie (autor: vnikiti) - komentarze do tego rozwiązania były bardzo różne, czyli u jednego zadziałało, u innych nie. U mnie zadziałało bezbłędnie, aż do aktualizacji do późniejszej wersji problem nie pojawił się ponownie ani razu. Według informacji z różnych źródeł, bug został usunięty przy opracowywaniu 1.6.0.9 - dlatego w Twoim przypadku rzeczywiście przyczyna może tkwić w hostingopodobnym charakterze Twojego "hostingu". Tak, czy owak, spróbować zawsze można: https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/pull/5949/commits/689c1e3a6bb8aeaed4e11701461f4758dd1606af Pomogło i teraz przyciski się nie krecą , ale czasem zapisze produkt, a czesem wyskaują błedy jak na screenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 grayling Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Te akurat błędy są dość mylące - a nie da się wykluczyć, że generowane są zupełnie bez sensu. Zakładam, że u Ciebie tak naprawdę żaden z tych trzech błędów wyświetlanych na screen'ie w rzeczywistości nie występuje. Pokazane błędy znikają po odświeżeniu strony w BO przez Ctrl+F5 - po ponownym wyświetleniu Presta już ich nie zgłasza. I niby co - produkty poprzeskakiwały na swoje właściwe miejsca w kategoriach, link_rewrite się sam dopisał? Jeżeli masz to zrobione, to sorry - ale jeżeli nie, to przepłucz cache Presty (Ustawienia zaawansowane -> Wydajność). Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 biurwi Posted January 31, 2018 Author Share Posted January 31, 2018 cache wyczyszczone, a te błedy to tak losowo sie wyświetlaja, raz 1 raz 3 , Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 grayling Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Teraz to typowałbym już konkretnie hosting (albo "hosting"). Skrypt może albo działać, albo nie działać. Jeżeli wykonujesz w krótkim odstępie czasu te same czynności (albo prawie te same), a efekt zależy od pogody, to można się domyślać, że Presta robi za każdym razem dokładnie to samo, że za każdym razem chce dobrze, ale bruździ jej coś z boku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted February 1, 2018 Share Posted February 1, 2018 Uruchom konsolę a w niej monitor sieci to zobaczysz, że w produkcie połowa danych się nie ładuje. I jest to spowodowane limitami serwera, a nie jakimiś błędami w preście. Jest grubym nadużyciem nazywanie tej masowej tandety "hostingiem", ale trudno wymagać jakości usługi od czegoś za 2 złote miesięcznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 biurwi Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 a jaki hosting polecacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
biurwi
Witam!
Mam problem z dodaniem produktu w prescie ponieważ przyciski zapisz kręcą się i nie da sie ich wcisnać. Problem pojawia się na każdej przeglądarce. Presta 1.6.1.17
13 answers to this question
Recommended Posts