Jump to content

Modul Ulozenka pro PS 1.6

www.bio-krby-kamna.cz

Recommended Posts

Upraveny Modul Ulozenka 1.4 puvodne od prestahostu pro Prestashop https://github.com/ulozenka/prestashop-1-5

Jelikož ulozenka.cz modul přímo nepodporuje, a výrobce uvadli ze Modul bohužel již není dále ve vývoji a jeho další vývoj je pouze ze strany komunity. tak k dispozici je poslední upravena verze.

Testoval jsem ji  na 1.6.0.8   http://www.bio-krby-kamna.cz/cs/quick-order  Mel by fungovat v. 1.5 - 1.6.0.1

Změny od 29/01/2018:

+ Vypadávající seznam poboček je podle ABC
+ Ve vypadávajícím seznamu přidána možnost vyhledáváni pobočky podle zadáni
+ Přidaní  Tracking ID Čísla zásilky přímo do stránky Objednávky. Pokud mate zadanou URL adresu http://www.ulozenka.cz/sledovani-zasilek?id=@ v sekci dopravci u Ulozenky, tak po exportu zásilek do uloženky, automatický k objednávce se přidá a číslo balíku. Respektive číslo balíku a odkaz ke sledováni je teď přímo na stránce každé objednávky.
+ překlady do EN, DE, SK, RU
+ responsible design
+ nejvíce očekávané: cenu přepravy neřeší teď sam modul, ale řeší  Prestashop přes své rozšířené funkce. Tz. můžete volit cenu podle váhy, nebo podle celkové ceny objednávky a pod. Například zvětšit cenu přepravy 2x, pokud váha nad 20 kg a pod. Ale samozřejmě nefunguje ted možnost zadáni různých cen u jednotlivých poboček přímo v modulu. Je možné to řešit klonováním modulu.

Co modul vlastně umí:

Vytvoří sám dopravce Ulozenka, Vám zůstane jen přidat popis, URL se sledováni, ceny, rozsah vahy, regiony a pod.
Automatické natažení všech aktuálních poboček v sekci Moduly->Ulozenka z XML ulozenky
Modul rozlišuje jestli je u objednávky dobírková částka nebo
Exportuje všechní objednávky do ulozenky.cz  a dostává zpět seznam podacích čísel, respektive čísel zásilek ID od Ulozenky které ukládá do systému
Na adrese  http://vasedomena/modules/ulozenka/cron.php?code=vasecisloobchodu automaticky stahuje informace do systému, které zásilky již doručeny. Adresu je doporučene přidat do Cronu
Posila zákazníkovi mejl s detailem vybrané pobočky.

Co chcit víc..

Aby vidět zvolenou zákazníkem pobočku přímo na stránce objednávky je třeba úprava classes/Message.php  

Vymazat:

public static function getMessagesByOrderId($id_order, $private = false, Context $context = null)
    {
         if (!Validate::isBool($private))
             die(Tools::displayError());

if (!$context)
            $context = Context::getContext();

return Db::getInstance()->executeS('
            SELECT m.*, c.`firstname` AS cfirstname, c.`lastname` AS clastname, e.`firstname` AS efirstname, e.`lastname` AS elastname,
            (COUNT(mr.id_message) = 0 AND m.id_customer != 0) AS is_new_for_me
            FROM `'._DB_PREFIX_.'message` m
            LEFT JOIN `'._DB_PREFIX_.'customer` c ON m.`id_customer` = c.`id_customer`
            LEFT JOIN `'._DB_PREFIX_.'message_readed` mr
                ON mr.`id_message` = m.`id_message`
                AND mr.`id_employee` = '.(isset($context->employee) ? (int)$context->employee->id : '\'\'').'
            LEFT OUTER JOIN `'._DB_PREFIX_.'employee` e ON e.`id_employee` = m.`id_employee`
            WHERE id_order = '.(int)$id_order.'
            '.(!$private ? ' AND m.`private` = 0' : '').'
            GROUP BY m.id_message
            ORDER BY m.date_add DESC
        ');
    }

Přidat:

public static function getMessagesByOrderId($id_order, $private = false, Context $context = null)
{
   if (!Validate::isBool($private))
    die(Tools::displayError());
  if (!$context)
   $context = Context::getContext();
  $m = Db::getInstance()->executeS('
   SELECT m.*, c.`firstname` AS cfirstname, c.`lastname` AS clastname, e.`firstname` AS efirstname, e.`lastname` AS elastname,
   (COUNT(mr.id_message) = 0 AND m.id_customer != 0) AS is_new_for_me
   FROM `'._DB_PREFIX_.'message` m
   LEFT JOIN `'._DB_PREFIX_.'customer` c ON m.`id_customer` = c.`id_customer`
   LEFT JOIN `'._DB_PREFIX_.'message_readed` mr
    ON mr.`id_message` = m.`id_message`
    AND mr.`id_employee` = '.(isset($context->employee) ? (int)$context->employee->id : '\'\'').'
   LEFT OUTER JOIN `'._DB_PREFIX_.'employee` e ON e.`id_employee` = m.`id_employee`
   WHERE m.`id_order` = '.(int)$id_order.'
   '.(!$private ? ' AND m.`private` = 0' : '').'
   GROUP BY m.id_message
   ORDER BY m.date_add DESC
  ');

$o = Db::getInstance()->executeS('
   SELECT ct.*, m.*, e.`firstname` AS efirstname, e.`lastname` AS elastname  
   FROM `'._DB_PREFIX_.'customer_thread` ct
   LEFT JOIN `'._DB_PREFIX_.'customer_message` m ON m.`id_customer_thread` = ct.`id_customer_thread`
   WHERE ct.`id_order` = '.(int)$id_order.'
   ORDER BY ct.`date_add` DESC'
  );

return array_merge($o,$m);

}

ulozenka.zip

css.css

Edited by www.bio-krby-kamna.cz (see edit history)

• 5 months later...
  • 2 months later...

Dobrý den,
nevím co se stalo, ale využíval jsem Modul Ulozenka 1.4 puvodne od prestahostu pro Prestashop https://github.com/ulozenka/prestashop-1-5 . Dnes jsem do něj však zavítal v back office a koukám, že mám zaškrtlé (tedy povolené) jen některé pobočky Uloženky. začal jsem tedy zdlouhavě zaškrtávat postupně všechny. Nicméně po nějaké době (třeba 20min tipuju) se mi stalo, že se pobočky zase sami odškrtli pryč a byl jsem na začátku.

Zkusil jsem tedy nainstalovat tento upravený modul a děje se mi to samé.

Napadlo mě, zda není nějak omezena velikost rolovacího výběrového okna s pobočkami - Uloženka teď přidala hoooodně Sazka pointů...

Přitom doteď vše fungovalo bez problému a bez jakýchkoliv úprav. Neudělala Uloženka nějakou změnu, která toto způsobuje? Je možno mi nějak pomoci? Děkuji

Edited by papista (see edit history)

• 2 years later...

1. zvetsit na hostingu  php_value max_input_vars 6000 pro povoleni zadavani vice vlozenych udaju

2. pokud  chcete treba zvolit vsechny pobocky tak vymenit v souboru ulozenka.php radek 

$retval.='<tr><td>' . $pobocka['name'] . '</td><td><input type="text" name="ULOZENKA_POBOCKY[' . $pobocka['shortcut'] . ']" value="' . $cena . '" /></td><td><input type="checkbox" name="ULOZENKA_POBOCKY_ALLOW[' . $pobocka['shortcut'] . ']" value="1"  ' . $checked . '/></td></tr>';

za 

$retval.='<tr><td>' . $pobocka['name'] . '</td><td><input type="text" name="ULOZENKA_POBOCKY[' . $pobocka['shortcut'] . ']" value="' . $cena . '" /></td><td><input type="checkbox" checked="checked" name="ULOZENKA_POBOCKY_ALLOW[' . $pobocka['shortcut'] . ']" value="1"  ' . $checked . '/>   bylo povoleno predtim :  '. $checked . '</td></tr>';

tim dosahnete toho ze vsechny pobocky budou ve výchozím stavu zahaknute (povolene) a popr. musite odskrtnout te, co nechcete

Edited by www.bio-krby-kamna.cz (see edit history)