miccom Posted January 16, 2018 Share Posted January 16, 2018 (edited) Cześć. Mam problem z wysyłaniem Emaili przez formularz "kontakt z Nami". Wiadomości o nowych zamówieniach działają poprawnie, natomiast jeśli klient do nas napisze to już nie wiemy o tym ;/ Podczas wysyłania wiadomości przez powyższą zakładkę skutkuje informacją: Jest 1 błąd Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości. Gdzie mogę szukać, co nie działa? Będę wdzięczny za pomoc. Edited January 16, 2018 by miccom (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted January 16, 2018 Share Posted January 16, 2018 Jak wersja PS? Modyfikowana/aktualizowana? Po SMTP działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 miccom Posted January 16, 2018 Author Share Posted January 16, 2018 Wersje zaznaczyłem w TAGach, aktualizowana, modyfikowana? Pewnie tak ale nie pamiętam abym cos modyfikował w emailach Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted January 16, 2018 Share Posted January 16, 2018 Zapewne masz niestandardowy lub zmieniony szablon a najnowsza wersja wymaga zmiany pliku szablonu formularza aby działało wysyłanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 miccom Posted January 16, 2018 Author Share Posted January 16, 2018 Ok, a co należy zmienić? Gdzie odszukam informacje co zrobić aby wysyłanie działało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted January 16, 2018 Share Posted January 16, 2018 (edited) github.com/PrestaShop/PrestaShop/pull/8168/files e: oczywiście tylko zmiany w contact-form.tpl Edited January 16, 2018 by Piotr K. contact-form.tpl (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 miccom Posted January 16, 2018 Author Share Posted January 16, 2018 Piękne dzięki. Już siadam do podmianki Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 miccom Posted January 16, 2018 Author Share Posted January 16, 2018 Ok, dziękuję za pomoc. Okazało się że Controller był już poprawiony a problem był w pliku contact-form.tpl Dodanie dwóch linijek pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted January 16, 2018 Share Posted January 16, 2018 Dokładnie, dodałem to info przy edycji Aktualizacja zmienia kontroler ale nie zmienia szablonu innego niż domyślny (zależnie od ustawień aktualizacji) stąd problem z wysyłaniem maili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 lukiblack Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 (edited) Witam, Postępuję zgodnie z receptą, niestety mimo iż plik ContactController.php był poprawny to wprowadzone zmiany w contact-form.tpl nie przyniosły rezultatów, maile dalej do mnie nie docierają. Gdzie jeszcze mam szukać problemu ? Tak miałem oryginalnie skonstruowaną formułę wysyłki w pliku contact-form.tpl : Quote <div class="submit"> <button type="submit" name="submitMessage" id="submitMessage" class="btn btn-default btn-md"> <span> {l s='Send'} </span> </button> </div> Edited February 5, 2020 by lukiblack (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
miccom
Cześć.
Mam problem z wysyłaniem Emaili przez formularz "kontakt z Nami".
Wiadomości o nowych zamówieniach działają poprawnie, natomiast jeśli klient do nas napisze to już nie wiemy o tym ;/
Podczas wysyłania wiadomości przez powyższą zakładkę skutkuje informacją:
Jest 1 błąd
Gdzie mogę szukać, co nie działa?
Edited by miccom (see edit history)Będę wdzięczny za pomoc.
9 answers to this question
Recommended Posts