MyJoy Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 Witam Proszę o pomoc chcę na stronie www.sanderus.com.pl/prestashop/ na głównej stronie gdzie wyświetlają się popularne produkty zmienić aby wyświetlały się w trzech kolumnach w tym momencie mam w dwóch mogę prosić o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 (edited) Cytat Zaraz wracam Niewiele daje link do wyłączonego sklepu Trochę ciężko określić z czego korzystasz nie mając dostępu do strony. Ale strzelam, że jedziesz na standardowym module, więc najprościej byłoby edytować plik CSS modułu. Jaki ? Sprawdzasz sobie to opcją "Zbadaj kod" lub podobną (zależnie od przeglądarki) i patrzysz jaki CSS odwołuje się do konkretnego fragmentu strony. Później edytujesz odpowiednie linijki, które będą pewnie zawierały klasy np. " col-md-3 col-sm-6 col-xs-12 " Więcej poczytaj sobie na np. https://kursbootstrap.pl/rusztowanie-szablonu/ Edited January 9, 2018 by () Maciej () uzupełnienie (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MyJoy Posted January 11, 2018 Author Share Posted January 11, 2018 Dziękuję za zainteresowanie problem został zażegnany przez zmniejszenie marginesów: #products .product-miniature, .featured-products .product-miniature, .product-accessories .product-miniature, .product-miniature .product-miniature { margin: 0px 0.315rem; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 piasek2000 Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 (edited) Podpinam się do tematu, w moim przypadku zmiana zaproponowana przez MyJoy nie zadziałała. Próbuje znaleźć sposób na zmniejszenie prawego i lewego marginesu jednak nie wiem gdzie szukać, czy w global.css czy w theme.css czy gdzieś indziej. Link do sklepu www.saip.ndl.pl/2/ Szablon jest klasyczny z powyższą poprawką. Działam dalej i proszę o jakąś podpowiedź. Znalazłem rozwiązanie: Wszystkich potrzebnych zmian musimy dokonać w pliku: themes/aktualny szablon/assets/css/theme.css ja zrobiłem to w następujący sposób: Przeszukałem treść pliku słowem kluczowym "257px" ponieważ taką domyślną szerokość mają "boxy" z polecanymi produktami. Zmieniłem wartości width na "200px" ale pewnie można na więcej. Poniżej dla mniej kumatych wklejam linijki z kodem i opisem. Zmieniamy za każdym razem wartość width: 1. Zmieniamy szerokość wyskakującego okienka "szybki podgląd" #products .highlighted-informations,.featured-products .highlighted-informations,.product-accessories .highlighted-informations,.product-miniature .highlighted-informations{ position:absolute; bottom:1.25rem; padding-top:.625rem; z-index:0; background:#fff; text-align:center; width:257px; height:3.125rem; box-shadow:0 -5px 10px -5px rgba(0,0,0,.2); transition:bottom .3s} Zmieniamy na : #products .highlighted-informations,.featured-products .highlighted-informations,.product-accessories .highlighted-informations,.product-miniature .highlighted-informations{ position:absolute; bottom:1.25rem; padding-top:.625rem; z-index:0; background:#fff; text-align:center; width:200px; height:3.125rem; box-shadow:0 -5px 10px -5px rgba(0,0,0,.2); transition:bottom .3s} 2. Następnie zmieniamy szerokość ramki pod nazwą produktu: #products .product-description,.featured-products .product-description,.product-accessories .product-description,.product-miniature .product-description{ position:absolute; z-index:1; background:#fff; width:257px; bottom:0; height:70px} zmieniamy na: #products .product-description,.featured-products .product-description,.product-accessories .product-description,.product-miniature .product-description{ position:absolute; z-index:1; background:#fff; width:200px; bottom:0; height:70px} 3. I jeszcze szerokość całej ramki: #products .thumbnail-container,.featured-products .thumbnail-container,.product-accessories .thumbnail-container,.product-miniature .thumbnail-container{ position:relative; margin-bottom:1.563rem; height:318px; width:257px; background:#fff; box-shadow:2px 2px 8px 0 rgba(0,0,0,.2)} zmieniamy na : #products .thumbnail-container,.featured-products .thumbnail-container,.product-accessories .thumbnail-container,.product-miniature .thumbnail-container{ position:relative; margin-bottom:1.563rem; height:318px; width:200px; background:#fff; box-shadow:2px 2px 8px 0 rgba(0,0,0,.2)} 4. Zapisujemy plik. 5. Zmieniamy nazwę szablonu w pliku: aktualny_szablon/config/theme.yml wpisujemy swoją nazwę szablonu : name: twoja_nazwa_szablonu display_name: twoja_nazwa_szablonu 6. Pakujemy pliki do archiwum ZIP 7. Wgrywamy za pomocą przycisku dodaj szablon w panelu admina wygląd -> szablony 8. Ustawiamy nowy szablon jako aktywny 9. Na koniec musimy zmienić w panelu admina w zakładce wygląd -> zdjęcia rozmiar zdjęć home_default na wcześniej ustawioną szerokość. W opisanym przykładzie na 200px Edited March 29, 2018 by piasek2000 Problem rozwiązany (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Prowodyr Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 Natknąłem się na ten sam problem, ale rozwiązałem go prościej. Może komuś się przyda: w katalogu /themes/ aktualny_szablon /assets/css/theme.css dodajemy na końcu linijkę ".products{margin-right:-15px;margin-left:-15px}" Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 1 hour ago, Prowodyr said: Natknąłem się na ten sam problem, ale rozwiązałem go prościej. Może komuś się przyda: w katalogu /themes/ aktualny_szablon /assets/css/theme.css dodajemy na końcu linijkę ".products{margin-right:-15px;margin-left:-15px}" A wystarczyło w kontenerze nadać klasę "rów" i zrobi dokładnie to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
MyJoy
Witam
Proszę o pomoc chcę na stronie www.sanderus.com.pl/prestashop/ na głównej stronie gdzie wyświetlają się popularne produkty zmienić aby wyświetlały się w trzech kolumnach w tym momencie mam w dwóch mogę prosić o pomoc
5 answers to this question
Recommended Posts