IGD Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 (edited) Witam, co może być przyczyną że klient z Czech nie widzi żadnej metody płatności a do wyboru powinien mieć dotpay i paypal Dodam że kilka razy otrzymałem płatność przez paypal i dotpay więc nie wiem dlaczego ten klient ma taki problem W załączniku print screen klienta Edited January 4, 2018 by IGD (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted January 8, 2018 Share Posted January 8, 2018 (edited) Daj linka do sklepu. Sprawdź konfigurację Płatności > Preferencje i sprawdzasz czy dany kraj ma odpowiednie pola zaznaczone. Edited January 8, 2018 by () Maciej () (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 IGD Posted January 9, 2018 Author Share Posted January 9, 2018 22 hours ago, () Maciej () said: Daj linka do sklepu. Sprawdź konfigurację Płatności > Preferencje i sprawdzasz czy dany kraj ma odpowiednie pola zaznaczone. Hej myśle że jest to problem iż podczas rejestracji klient nie może założyć konta i podczas zakupów nie wypelnia on Kodu pocztowego ponieważ Algeria nie posiada kodów pocztowych w miejscowości w ktorej on mieszka. Jak klient może obejść wypełnianie kodu pocztowego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted January 9, 2018 Share Posted January 9, 2018 Jeśli klient nie może założyć konta dla danego kraju to znaczy że jest on na czarnej liście. Albo nie jest zdefiniowany. Może też być cała strefa zablokowana. Ogólnie formy płatności pojawiają się po wybraniu KRAJU a nie kodu pocztowego. Pomijam już to, że dla każdego kraju da się zdefiniować pola wymagane podczas rejestracji, w tym też kod pocztowy. Jak obejść wypełnianie kodu ? Prosto. Wchodzisz w ustawienia danego kraju i wywalasz z listy kod pocztowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 Standardowo w preście Algieria ma włączone "Czy potrzebny jest kod pocztowy?". Także wyłącz to i wtedy da się utworzyć adres bez kodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
IGD
Witam, co może być przyczyną że klient z Czech nie widzi żadnej metody płatności a do wyboru powinien mieć dotpay i paypal
Dodam że kilka razy otrzymałem płatność przez paypal i dotpay więc nie wiem dlaczego ten klient ma taki problem
W załączniku print screen klienta
4 answers to this question
Recommended Posts