Czy ktoś ma pomysł jak masowo utworzyć rabat (specyficzną cenę) na produkty które są na magazynie?
Chodzi mi o to, że chciałbym zrobić wyprzedaż magazynową i dać 10% rabatu na produkty które mają stock większy niż 0.
Jeśli nie istnieje możliwość bezpośrednio przez prestę to może jakaś wskazówka jak masowo robić takie cudo w kodzie?
Tzn pobrałbym sobie wszystkie id_product oraz id_product_attribute które mają stock_quantity większe niż 0 i dla nich foreachem utworzył tą specyficzną cenę tylko nie do końca wiem jaka funkcja odpowiada za takie działanie. Istnieje może coś takiego jak to?
Nie chcę manipulować główną ceną produktu czy też wpływem kombinacji, chciałbym by to była specyficzna cena dzięki której wyświetli się informacja o tym, że to promocja no i w kodzie mógłbym ustawić kiedy promo się skończy.
Każda podpowiedź będzie na wagę złota.
-------------------------------------------------------------------------------------
Ok, mam
/**
* @param int $id_product
* @param int $id_product_attribute if 0 then for all attributes
* @param float $reduction_value ie. 0.07 means 7% when percentage as $reduction_type and 10.00 means 10 when amount
* @param string $reduction_type is 'percentage' or 'amount'
* @param int $tax if set to 1 then price of specific price is brutto if 0 then netto
* @param string $from_date is 'YYYY-MM-DD HH:MM:SS'
* @param string $to_date is 'YYYY-MM-DD HH:MM:SS'
* @param int $from_quantity of products
* @param int $id_shop 0 for all
* @param int $id_shop_group 0 for all
* @param int $id_currency 0 for all
* @param int $id_country 0 for all
* @param int $id_customer 0 for all
* @param int $price is always -1
* @param int $from_quantity default is 1
*/function addSpecificPrice($id_product, $id_product_attribute =0, $reduction_value =0.00, $reduction_type ='percentage', $from_date ='0000-00-00 00:00:00', $to_date ='0000-00-00 00:00:00', $tax =1, $from_quantity =1, $id_shop =0, $id_shop_group =0, $id_currency =0, $id_country =0, $id_customer =0, $price =-1, $from_quantity =1){
$specificPrice =newSpecificPriceCore();
$specificPrice->id_product =(int)$id_product;
$specificPrice->id_product_attribute =(int)$id_product_attribute;// if 0 then for all attributes
$specificPrice->reduction = $reduction_value;// 7% is 0.07
$specificPrice->reduction_type = $reduction_type;
$specificPrice->reduction_tax = $tax;
$specificPrice->id_shop = $id_shop;
$specificPrice->id_currency = $id_currency;
$specificPrice->id_country = $id_country;
$specificPrice->id_group = $id_shop_group;
$specificPrice->id_customer = $id_customer;
$specificPrice->price = $price;
$specificPrice->from_quantity = $from_quantity;
$specificPrice->from= $from_date;
$specificPrice->to = $to_date;
$specificPrice->add();
$addedPriceId = $specificPrice->id;return $addedPriceId;}
addSpecificPrice(1935,8458,0.10,'percentage','0000-00-00 00:00:00','2018-02-18 23:59:59');
Question
hakeryk2
Witam,
Czy ktoś ma pomysł jak masowo utworzyć rabat (specyficzną cenę) na produkty które są na magazynie?
Chodzi mi o to, że chciałbym zrobić wyprzedaż magazynową i dać 10% rabatu na produkty które mają stock większy niż 0.
Jeśli nie istnieje możliwość bezpośrednio przez prestę to może jakaś wskazówka jak masowo robić takie cudo w kodzie?
Tzn pobrałbym sobie wszystkie id_product oraz id_product_attribute które mają stock_quantity większe niż 0 i dla nich foreachem utworzył tą specyficzną cenę tylko nie do końca wiem jaka funkcja odpowiada za takie działanie. Istnieje może coś takiego jak to?
Przykład byle jaki ale wiecie o co mi chodzi
Nie chcę manipulować główną ceną produktu czy też wpływem kombinacji, chciałbym by to była specyficzna cena dzięki której wyświetli się informacja o tym, że to promocja no i w kodzie mógłbym ustawić kiedy promo się skończy.
Każda podpowiedź będzie na wagę złota.
-------------------------------------------------------------------------------------
Ok, mam
Rozwiązano :) (see edit history)
0 answers to this question
Recommended Posts