vader Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Witam, Mam potrzebę zrobić drobną zmianę, aby po zmianie statusu płatności, np. na ZAAKCEPTOWANA nie zmieniał się status zamówienia. Chodzi o oryginalny moduł PAYU do wersji Prestashop 1.6. Przeglądałem kod i niby mniej więcej wiem co i jak ale nie jestem biegły w tym i nie działa. Z góry dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakeryk2 Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 Jak mnie pamięć nie myli to aktualna wersja po ręcznej zmianie na płatność zaakceptowana już potem sama nie zmieni jej ponownie na zaakceptowaną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PayU Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 (edited) Zmiana statusów przy przyjściu notyfikacji z systemu PayU jest realizowana z metodzie https://github.com/PayU/plugin_prestashop/blob/master/payu/payu.php#L1121 Na początek (L1127) w metodzie checkIfStatusCompleted sprawdzany jest status ostatniej notyfikacji do tego ordera w PayU (zapisany w bazie) i jeżli był już COMPLETED to nic nie robimy. W linii L1135 sprawdzamy czy ostatni order w PayU do danego ordera z Presty ma status COMPLETED. Przechodzimy do linii L1139 gdzie jest podejmowana decyzja czy zmianić status na status końcowy (ustawiny w konfiguracji modułu dla stausu "Zakończona") Status jest zieniany gdy: ostatni order w PayU do danego ordera z Presty nie jest COMPLETED aktualny status zamówienia z presty jest inny niż ten ustawiny w konfiguracji modułu dla stausu "Zakończona" Czyli powinno to z automatu zadziałąć. Jedynie będzie kłopot jak zmienisz status z ZAAKCEPTOWANA na np. WYSŁANE, itp. to po przyjściu notyfikacji COMPLETED nastąpi zmiana z powrotem na ZAAKCEPTOWANA (lub to co jest ustawine w konfiguracji modułu dla stausu "Zakończona") Edited January 29, 2018 by PayU (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakeryk2 Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 Tak teraz czytam to autor miał na myśli, żeby status się NIE zmieniał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts