mam taki problem, gdy klienci kupują w jednym czasie ten sam przedmiot który jest ostatni na stanie presta tego nie waliduje i przez to stany schodzą na minus.
Presta niestety dopuszcza taka sytuację gdzie każdy kupuje ten sam ostatni przedmiot, a powinien kupić ten kto pierwszy zatwierdzi zamówienie(reszcie powinien wyskoczyć komunikat w stylu "brak towaru").
Czy istnieje jakiś sposób rozwiązania tego problemu?
Question
Bartłomiej Bury
Witam,
mam taki problem, gdy klienci kupują w jednym czasie ten sam przedmiot który jest ostatni na stanie presta tego nie waliduje i przez to stany schodzą na minus.
Presta niestety dopuszcza taka sytuację gdzie każdy kupuje ten sam ostatni przedmiot, a powinien kupić ten kto pierwszy zatwierdzi zamówienie(reszcie powinien wyskoczyć komunikat w stylu "brak towaru").
Czy istnieje jakiś sposób rozwiązania tego problemu?
Wiem, że istnieje wtyczka (https://addons.prestashop.com/en/stock-supplier-management/21707-temporary-product-reservation-lonely-stock.html) z rezerwacją towaru ale nie jest to dobrym rozwiązaniem w moim sklepie, ponieważ mam bardzo duży ruch. Porzucone koszyki i liczba przez to zarezerwowanych towarów spowolniła by jak nie zatrzymała pracę sklepu.
Edited by Bartłomiej Bury (see edit history)Link to comment
1 answer to this question
Recommended Posts