Healthy Horse Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Witam, Przenosiliśmy nasze poczty z jednego serwera na drugi. Po wpisaniu własnych ustawień SMTP podanych przed dostawce serwera przy zmianie statusu zamówienia wyskakuje błąd z załącznika. Ktoś spotkał się z takim czymś? Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam Nowy obraz mapy bitowej.bmp Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakeryk2 Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 A sprawdź czy w logach nic się nie zapisało ( Parametry zaawansowane -> Email i sprawdź - może jednak mail poszedł) lub w Parametry zaawansowane -> Logi i wyświetl ostatnie logi - może będzie tam jakieś oświadczenie co poszło nie tak. Często też w ustawieniach serwer SMTP wpisać adres IP serwera zamiast jego nazwy domenowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Healthy Horse Posted December 29, 2017 Author Share Posted December 29, 2017 Ostatni i w sumie jeden z dwóch w sklepie to taki jak w załączniku i faktycznie coś takiego mi wyskoczyło Nowy obraz mapy bitowej.bmp Link to comment Share on other sites More sharing options...
() Maciej () Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 Sprawdź ustawienia portów na serwerze. Krzyczy Ci, że oczekuje portu 250, a dostaje port 550. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakeryk2 Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 (edited) Kod 550 oznacza że docelowy adres jest niedostępny, błędny lub ogólnie nie istnieje - sprawdź czy możesz gdziekolwiek indziej wysłać wiadomość. Przy innych zamówieniach również nie da się wysłac maila? Skoro wszystko zostało poprawnie skonfigurowane, skrzynki przeniesione i dane pozostają te same to pozostaje tylko to. Aby odrzucić możliwość błędnej konfiguracji w Preście wprowadź np w programie pocztowym jak Thunderbird czy coś i sprawdź czy maile wysyłane na takiej konfiguracji SMTP wychodzą.@() Maciej () raczej chodzi o kody błędów a nie o porty Edited December 29, 2017 by hakeryk2 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
() Maciej () Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 Skojarzyło mi się to właśnie z portami serwera poczty.. nie wiem czemu Jak się tak zastanowiłem lepiej to dopiero doszło do mnie, że serwer pocztowy działa na innych portach Przepraszam za swój błąd. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Healthy Horse Posted December 29, 2017 Author Share Posted December 29, 2017 Znalazłem rozwiązanie. Po prostu w adresie sklepu był wpisany ciągle zły @(preferencje->adresy sklepów). wcześniej domyślnie musiał wstawić to inaczej informatyk i gdy zmieniłem w ustawieniach moją domene, wyskakiwał błąd. Dziękuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts