psaddicted Posted December 21, 2017 Share Posted December 21, 2017 Buna seara, Am si eu o nelamurire, modulul default al presta shop genereaza doua fisiere sitemap dupa cum urmeaza : 1. 1_index_sitemap.xml (aproape gol contine 3-4 linii) 2. 1_ro_0_sitemap.xml (contine toate produsele din magazin) Intrebarea mea este uramatoarea, care din cele doua trebuie introduse in google webmaster > accesare cu crawlere > sitemap ? Ce face mai exact acest 1_index_sitemap.xml daca este aproape gol ? In modulul default mi se specifica sa introduc 1_index_sitemap.xml in google webmaster insa acesta este aproape gol ! Eu am introdus in google webmaster fisierul 1_ro_0_sitemap.xml (unde apar toate produsele) Multumesc, Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaurus Posted December 23, 2017 Share Posted December 23, 2017 trebuie sa ai incredere in oamenii care dezvolta core/module core de prestashop. seteaza in webmastertools (pe stil nou el se numeste search console) ce zice acolo in modul, aia cu index. explicatia este urmatoarea: prestashop este o platforma multi limba/ multi domeniu/ multi magazin. in momentul in care tu ai un magazin in mai multe limbi iti doresti ca fiecare sitemap si trasabilitate/analitice sa fie cu treaba lui drept urmare ai nevoie de sitemap diferite. ala mic (imbracat in negru si care respira greu) este indexul de sitemap-uri, nu-ti fa griji, stie google sa-l interpreteze cum trebuie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psaddicted Posted December 25, 2017 Author Share Posted December 25, 2017 Multumesc pentru răspuns. Ma sfătuiesti să pun sitemap-ul recomandat chiar dacă folosesc site-ul în o singură limbă și anume Romana ? Site-mapul 1_ro_0_sitemap.xml l-am indexat acum 2 luni, daca șterg vechiul sitemap si adug sitemap-ul recomandat 1_index_sitemap.xml sunt penalizat cumva de google la index ? Adica trebuie să aștept din nou o nouă indexare ? Inca o intrebare , google ma sfătuiește sa trec în google console toate versiunile siteului (www, non www, https) trebuie introdus sitemap-ul în fiecare versiune trecută în google console sau doar în una din versiuni pe care o setez ca principala ? Multumesc si sărbători fericite ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts