adi5497 Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Cześć, zlokalizowałem błąd związany z numerem śledzenia na stronie klienta "Szczegóły zamówienia". Rozpoczynając od panelu zarządzania Back Office. Udajmy się w pierwszej kolejności do Ulepszenia -> Wysyłka -> Przewoźnicy -> i wybierzmy przy dowolnej metodzie dostawy opcję Edytuj. Mamy możliwość dodania tutaj "szablon" adresu url do śledzenia który będzie dodany do strony "Szczegóły zamówienia" na koncie klienta, a w miejsce "@" będzie wstawiony właśnie numer śledzenia tak by całość funkcjonowała: Jeśli nie wprowadzimy tutaj nic, na stronie "Szczegóły zamówienia" klient będzie widział sam czysty numer przesyłki jako text, nie jako odnośnik do strony śledzenia. Tak ma być, z logicznego punktu widzenia. Ale jeśli wprowadzimy w ustawieniach przewoźnika adres z "@" w miejsce numeru śledzenia, tak by klient miał możliwość od razu przejścia na stronę śledzenia już z wprowadzonym numerem przesyłki: to na stronie "Szczegóły zamówienia" klient widzi zamiast numeru śledzenia przesyłki jako odnośnik, widzi właśnie sam odnośnik. Ktoś ma podobny problem lub znalazł rozwiązanie? Analizowałem pliki tpl lecz nie doszukałem się jakiś błędów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Presta 1.6.1.17 - wszystko jest poprawnie. W panelu admina jest to poprawny link i w panelu klienta też jest to poprawny link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Obstawiam że wina szablonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi5497 Posted December 14, 2017 Author Share Posted December 14, 2017 46 minutes ago, endriu107 said: Obstawiam że wina szablonu. Zmieniłem szablon na klasyczny i ta sama sytuacja: Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Jaka to wersja presty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi5497 Posted December 15, 2017 Author Share Posted December 15, 2017 16 hours ago, endriu107 said: Jaka to wersja presty? 1.7.2.4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts