Jump to content

Nieprawidłowe naliczanie wysyłki

Przemysław Suszek

Recommended Posts

Cześć,

Mam dziwny problem. Mam skonfigurowanego jednego przewoźnika, patrz załącznik. Jeżeli dodam produkt o wadzę 30kg to dostawa oblicza się prawidłowo - 12,00 zl. Jeżeli dodam kolejny produkt o wadzę 1kg to dostawa wynosi maksymalną stawkę czyli 84,00 zł. Jeżeli ustawie opcje Zachowanie/wynik poza zakresem - wyłącz to wówczas dostawa jest darmowa. Czyli dodanie produktu o wadzę 1kg waga całości idzie poza zakres, który ustawiony jest na 200kg. Rozwiązaniem problemu jest ustawienie wagi produktu na 1.1kg. Czy ktoś spotkał sie z takim samym problemem ? Mam wrażenie że PS 1.6 ma tutaj błąd.

Pozdrawiam

Przechwytywanie.JPG

To rzeczywiście ciekawe, bo u mnie ten błąd występuje.

Prosty przykład:

1. dodaj nowego przewoźnika, ustaw mu zakres np. wagowy od 0 do 1 kg, zapisz - jest ok
2. edytuj tego przewoźnika, zmień ustawiony zakres np. na 2 - 5 kg, zapisz - jest ok
3. edytuj ponownie tego przewoźnika, zmień zakres na taki jak w pkt 1 (0 - 1 kg) i zapisz
4. edytuj jeszcze raz tego przewoźnika, jaki masz tam teraz ustawiony zakres????

Kolega  @mr.suchy pisał o tym, że po edycji zakresów i zapisaniu pozostają stare wartości.