maciek257 Posted December 11, 2017 Share Posted December 11, 2017 Dzień dobry, Zaktualizowałem niedawno PrestaShop z wersji 1.6 do 1.7. Zrobiłem to ręcznie działając na bazach MySQL itp. Wszystko poszło sprawnie poza hasłami użytkowników. Zaimportowane z bazy dotychczasowego sklepu hasła mają postać 32 znaków (bez znaków specjalnych) natomiast te generowane przez nową wersję mają 60 znaków i zawierają znaki specjalne (zaczynają się zawsze od $2y$10$...). Oczywiście inne szyfrowanie uniemożliwia zalogowanie się użytkownikom, którzy utworzyli konto przez aktualizacją. Czy istnieje możliwość, aby podczas logowania PrestaShop szyfrował hasło zarówno według starego jak i nowego schematu i obie wersje porównywał z zapisem w bazie? Jeśli tak to w którym miejscu zmodyfikować kod? Muszę umożliwić logowanie zarówno nowym jak i dotychczasowym użytkownikom. Z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mudol Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Nie wiem ilu Klientów masz oraz jak bardzo nerwowych, ale może po prostu daj komunikat, że jest nowa wersja i każdy musi sobie wygenerować nowe hasło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Jeśli przeniosłeś tylko baze bez pliku konfiguracyjnego to hasła nie będą działać. Powinieneś na kopii sklepu zrobić aktualizacje onclickiem i wtedy przenieść tabele z hasłami oraz dane z pliku konfiguracyjnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts