martin.c80 Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 Prosím o radu s odesíláním faktury mailem zákazníkovi. Ve chvíli kdy dám v BO změnu stavu objednávky na "zboží odesláno" se mi vygeneruje faktura a mohu si ji zobrazit, to je v pořádku. Je ale nějaká možnost, aby faktura odešla jako příloha v mailu, ve kterém zakazníka informuji, že zboží bylo odesláno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmwpeta Posted July 25, 2010 Share Posted July 25, 2010 něco se řešilo zde snad to pomůže http://www.prestashop.com/forums/viewthread/25591/installing_prestashop/pdf_invoice_in_email Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin.c80 Posted July 25, 2010 Author Share Posted July 25, 2010 Máš pravdu, tohle jsem také našel, ale to nepomohlo. Nějaký jiný nápad? Link to comment Share on other sites More sharing options...
biglama Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Tak jsem to vyřešil, problem je v souboru classes/OrderHistory.phpÚprava je pro verzi 1.3.1.1 (beztak pojede i na jiných)-faktura se posílá v mejlu který odchází při vůběru stavu "Doručeno" (stačí když se v tom stavu jen vyskytuje to slovo doručeno, nemusí tam být jen to)-musíte mít u toho stavu zapnuto posílání emailu zákazníkům v Stavy objednávek v administraci-v podstatě jsem jen udělal to že pokud vyberete status objednávky "Doručeno" tak se přidá k mejlu příloha ve které je faktura.cca na řádek 163 je třeba přidat/nahradit tenhle kousek kódu: if (eregi('Doručeno', $topic)) { $fileAttachment['content'] = PDF::invoice($order, 'S'); $fileAttachment['name'] = Configuration::get('PS_INVOICE_PREFIX', intval($order->id_lang)).sprintf('d', $order->invoice_number).'.pdf'; $fileAttachment['mime'] = 'application/pdf'; } else $fileAttachment = NULL; if (Validate::isLoadedObject($order)) Mail::Send(intval($order->id_lang), $result['template'], $topic, $data, $result['email'], $result['firstname'].' '.$result['lastname'], NULL, NULL, $fileAttachment); OrderHistory.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
doktor.rakev Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 Díky moc za kód. Upravil jsem trochu tvůj kód, a přidal do kódu pro verzi 1.4.0.17.Kdyby někdo chtěl k nahlédnutí včetně vysvětlivek zde:http://www.redakcni-systemy.com/index.php/prestashop/clanky/613-jak-prilozit-fakturu-k-objednavce Link to comment Share on other sites More sharing options...
karec Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 to doktor.rakev: nezkoušel jsi to na verzi 1.4.6.2.?dík Link to comment Share on other sites More sharing options...
doktor.rakev Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 to karec: Nezkousel, ale snad by to melo behat i na tehle verzi. Ale vyzkouseno to nemam tak nemuzu nic slibit Link to comment Share on other sites More sharing options...
petabuk Posted April 11, 2012 Share Posted April 11, 2012 zkoušel to někdo ne těch 1.4.6 ver.? díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fastarrow Posted June 15, 2012 Share Posted June 15, 2012 1.4.8.2 a po objednání zboží se zobrazi místo dokončené objednávky prázdné okno a objednávka se nezapíše do objednávek v BO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fastarrow Posted June 17, 2012 Share Posted June 17, 2012 (edited) Takže: 1.4.8.2 funguje, ALE musel jsem stáhnout jeho soubor OrderHistory.php. Stala se zajímavá věc, třeba mit o někdo vysvětlí. Zadal jsem dle návodu řádky do souboru a nefungovalo to. Pak jsem stáhnul jeho soubor a fungoval. Chtěl jsem odeslat fakturu po té, co zadám "odesláno" a ne "doručeno". Změnll jsem POUZE toto slovo a zase to nefungovalo. Došel jsem po pár zkoušení, že když to slovo upravím v PSpadu, tak to zkrátka nefunguje. Upravil jsem to v notepadu a jede to. Umí to někdo vysvětlit? Dik. Jednalo se o tento případ... if (eregi('Doručeno', $topic)) { $fileAttachment['content'] = PDF::invoice($order, 'S'); . . . . Edited June 17, 2012 by Fastarrow (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts