Healthy Horse Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Witam, Czy ktoś mógłby polecić jakiś modłu dzieki któremu nie będe musiał przeceniać każdego produktu z osobna? typu będzie jakaś lista i na raz wpisze że np te produkty mają być przecenione np o 10% czy zł. Aktualnie moge tylko wprowadzić taki kod rabatowy ale chciałem zeby się wyświetlała cena po przecenie już na stronie produktu. BEZ KODU RABATOWEGO. Z góry dziękuje za odpowiedz Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakeryk2 Posted December 4, 2017 Share Posted December 4, 2017 Reguły ustalania cen -> Reguły cenowe katalogu. Dodaj tam nową regułę katalogu dla której dodaj nową grupę warunków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Healthy Horse Posted December 7, 2017 Author Share Posted December 7, 2017 Super dziękuje za pomoc hakeryk2 :). A teraz czy można jakoś ustawić żeby nie można było użyć kodu rabatowego na już przecenione produkty? w ustawieniach koszyka tego nie widze niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakeryk2 Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 Już trzeba mocniej w kodzie pogrzebać. https://www.prestashop.com/forums/topic/290274-disabling-discounts-cart-rules-to-items-already-on-sale/?page=2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz789 Posted January 8, 2018 Share Posted January 8, 2018 Witam, a jak zrobić rabat dla wszystkich produktów danej kategorii ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakeryk2 Posted January 11, 2018 Share Posted January 11, 2018 Również w Reguły ustalania cen -> Reguły cenowe katalogu. Tam na dole wtedy klikasz "Dodaj nową grupę warunków" i z pola które się pojawiło wybierz z "Kategoria" kategorię która Cię interesuje i kliknij z boku "Dodaj warunek". U góry oczywiście definiujesz rabat dla tej kategorii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grayling Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 W przypadku Presty 1.6 sprawę przeceny wszystkich produktów w kategorii (kwotowo lub procentowo) załatwia darmowy moduł salecategory_16. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakeryk2 Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Tylko po co skoro presta robi to samo w regułach ustalania cen? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Healthy Horse Posted February 5, 2018 Author Share Posted February 5, 2018 Działa ale tylko dla jednego warunku. gdy dodaje drugą regułe ona nie działa. Tak samo jak dodaje kolejny warunek to przestaje działać. Ktoś jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viraane Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Ja mam podobne pytanie. Jak ustawiam kod rabatowy na najtańszy produkt 100%, to jak ktoś doda jeden produkt cena się zeruje. Co zrobić, że ten rabat miał zastosowanie tylko jak ktoś wrzuci sobie do koszyka dwa produkty? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hakeryk2 Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 2 hours ago, Healthy Horse said: Działa ale tylko dla jednego warunku. gdy dodaje drugą regułe ona nie działa. Tak samo jak dodaje kolejny warunek to przestaje działać. Ktoś jakiś pomysł? Mogę poprosić o screena jakie ustawiłes reguły (ich warunki) i opis jakie chcesz osiągnąć? Reguły cenowe katalogu to nic innego jak masowe dodawanie specyficznych cen, więc jeśli dodajesz regułę w której wybierasz np: Producent: XXX -> Dodaj Kategoria: Jurne -> Dodaj To skrypt pobierze produkty pasujące do tych kryteriów i utworzy im specyficzną cenę, tak więc musiałeś źle ustawić warunki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karinus Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 Dzięki hakeryk2 ;) uratowalo mi to zycie dzis chociaz zanim znalazlam reguly cenowe tez chwila minela;p wiec dla takich jak ja pełna droga to : KATALOG->RABATY->REGUŁY CENOWE KATALOGU ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts