Jump to content
  • 0

Problem ze znalezieniem adresu DNS

Krzysiek91

Question

Witam,

Nagle zgasła mi strona sklepu i pojawił mi się następujący problem i zastanawiam się czy to nie jest jakaś awaria serwera. Czy wiecie może jak znaleźć przyczynę błędu?

Ta witryna jest nieosiągalna

Nie udało się znaleźć adresu DNS serwera www.osmykontynent.pl.

DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN

13 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Domena i serwer nazwa.pl

Próbowałem włączyć tryb debugowania ale niestety cały czas pokazuje się na stronie to samo

Nie wiem czy to problem po stronie usługodawcy hostingu czy internetu (to mało prawdopodobne), z tym że druga strona na tym samym serwerze działa. Nic nie zmieniałem w folderze sklepu na serwerze przed pojawieniem się tego błędu, toteż i sam się dziwię czemu nastąpił...

• 0

Właśnie sam nie wiem bo jak próbowałem się zalogować do PA to pokazuje mi z kilkanaście błędów, które sam nie wiem jak mogłem spowodować, bo nic nie zmieniałem w folderze sklepu na PA

Czy to zaznaczone na czerwono należy zmienić czy usunąć? Z tego co widzę większość z nich dotyczy folderu "classess"

problemy.jpg

• 0
2 hours ago, Piotr K. said:

Bo domenę trzeba opłacać aby strona działała (osmykontynent.pl po zakończeniu okresu rozliczeniowego).

I pytał się ich w czym problem i mu tego nie powiedzieli?

wygasa: 2017.12.28 23:08:40

A utworzona 2015.11.28 23:08:40  czyli pewnie nie działa od wczoraj o d tej godziny.

Naprawdę nazwa.pl jest taką dziadowską firmą, że nie informuje swoich klientów o nie opłaceniu domeny?

Edited by tomek003 (see edit history)

• 0
2 godziny temu, tomek003 napisał:

I pytał się ich w czym problem i mu tego nie powiedzieli?

wygasa: 2017.12.28 23:08:40

A utworzona 2015.11.28 23:08:40  czyli pewnie nie działa od wczoraj o d tej godziny.

Naprawdę nazwa.pl jest taką dziadowską firmą, że nie informuje swoich klientów o nie opłaceniu domeny?

Powiadomienia pewnie ślą, ale ze względu na dość dużą liczbę maili reklamowych od nich akurat te powiadomienia mogły trafić do spamu.

Poza tym teraz będzie najlepsza część. Po upłynięciu ważności domeny koszt jej przedłużenia wzrośnie do 600 plus. Już to raz z nimi niestety miałem okazję przerabiać :/

• 0

Mi nie chodziło o maile z informacją o płatności. Krzysiek91  twierdzi, że kontaktował się z pomocą nazwa.pl i go spławili. Zamiast zwyczajnie sprawdzić jego domenę i poinformować go, że jej nie opłacił. Kontaktując się ze swoim usługodawcą, któremu płacisz oczekujesz pomocy. Zwłaszcza tak banalnie prostej jak sprawdzenie stanu domeny, którą u nich wykupił. To zaoszczędziło by mu straty czasu i pieniędzy.

• 0

Tomek003 Teraz jest tak, że nazwa.pl pracuje nie całą dobę tylko od 9 do 17 i przez co skrzynka im się zapycha od maili a na infolinie się dodzwonić i nie usłyszeć "wszyscy konsultanci są obecnie zajęci" naprawdę graniczy z cudem  po tym jak się przejdzie przez pajęczynę automatycznych sekretarek.

Konsultanci nazwa.pl spławiają tych którzy pytają się o sklepy na platformach takich jak Magento czy Presta, które można zainstalować na hostingu nazwy, np. miałem problem ze zwiększeniem max_php_vars do 6000 aby przetłumaczyć strony sklepu i nie wiedzieli zupełnie jak mi pomóc, podobnie przy problemie z domeną zrzucali na czas propagacji i by chwilę poczekać ale żadnej konkretnej odpowiedzi co mogło być przyczyną, żadnego dociekania aby rozwiązać błąd...