jfrydrych Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenost s špatnou znakovou sadou při otevření zprávy od zákazníka v zakaznickém servisu. Pokud vidím seznam jednotlivých zpráv, které zákazníci napíší, je vše při mouse over v pořádku. Pokud zprávu otevřu, vidím špatně zobrazené písmena s diakritikou. Viz přílohy. Děkuji za radu, co bych mohl vyzkoušet. =============================================== Hello, I would like to ask if anyone has experience with a bad character set when opening a message from a customer in a service shop. If I see a list of individual messages that customers write, everything is fine with the mouse over. If I open the message, I see the letters in the wrong display. See attachments. Thank you for help. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caleydon Posted November 27, 2017 Share Posted November 27, 2017 Prosim, ak ziadate pomoc, vzdy automaticky uvadzajte presnu verziu PrestaShopu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
homer.tmx Posted February 3, 2020 Share Posted February 3, 2020 /admin/themes/default/template/controllers/customer_threads/helpers/view/message.tpl řádek 58 změnit na: <p class="message-item-text">{$message.message|nl2br}</p> Pak mi to začalo fungovat Link to comment Share on other sites More sharing options...
billabong6 Posted March 17, 2021 Share Posted March 17, 2021 On 2/3/2020 at 11:28 PM, homer.tmx said: /admin/themes/default/template/controllers/customer_threads/helpers/view/message.tpl řádek 58 změnit na: <p class="message-item-text">{$message.message|nl2br}</p> Pak mi to začalo fungovat Ahoj Mám ten istý problém. Pozeral som podľa tvojho návodu, ale tento riadok mám presne takto isto nastavený, no napriek tomu mi texty ukazujú zlú znakovú sadu. Tuším som to podľa teba nastavoval tak pred 4 mesiacmi a fungovalo to. Dnes prišli asi 3 správy a všetko chybné znaky. Ide o prestu 1.7.6.1. Ďakujem na pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 18, 2021 Share Posted March 18, 2021 (edited) . Edited July 26, 2021 by Guest (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
billabong6 Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 On 3/18/2021 at 6:20 AM, Guest said: Nastavené podľa tohto návodu. Posledné správy fungujú v poriadku. Inak je možné nejak docieliť ešte, že by opravilo aj všetky predchádzajúce spravy, kde ostali stále zlé znakové sady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 (edited) . Edited July 26, 2021 by Guest (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 (edited) . Edited July 26, 2021 by Guest (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
billabong6 Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 7 minutes ago, Guest said: Tento script ulož do hlavní složky kde je nainstalovaný Prestashop otestuj, jestli se ti zobrazí správné znaky. Script zavoláš zadáním domény + názvu souboru. Např. https://mojadomena.sk/update-message.php update-message.php 436 B · 0 downloads Áno, znaky sa na testovacej stránke zobrazia správne Link to comment Share on other sites More sharing options...
billabong6 Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 Nie, tieto veci neovládam Link to comment Share on other sites More sharing options...
billabong6 Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 4 hours ago, Guest said: Tento script ti dekóduje zprávy a uloží zpět do databáze. Doporučuji udělat zálohu databáze, konkrétně tabulky ps_customer_message. ps_ je prefix tvých tabulek. Nově se jmenuje soubor jinak, aby nedošlo k omylu s předchozím scriptem. decode-message.php decode-message.php 609 B · 1 download Neviem, či som to pochopil správne, ale urobil som zálohu a následne som tento súbor nahral tak ako predtým ten "update" do hlavnej zložky, ale zmena sa neprejavila. Je to takto správne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billabong6 Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 36 minutes ago, Guest said: Ne, nahraj soubor decode-message.php a spusť. Aha, to bych musel vidět, jestli script decode-message.php běží správně. Nahral som súbor decode-message.php do zložky hlavnej a teraz tam je aj ten súbor "Update". Takto sa zmena neprejavila. Znamená to teda, že "spustiť" - zadať vlastne adresu https://mojadomena.sk/decode-message.php a dať ENTER??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billabong6 Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 3 minutes ago, Guest said: ano Spravil som presne takto, ale v admin centre ostali správy stále pôvodne, ako aj predtým. Na odkazoch sa to zobrazuje správne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billabong6 Posted March 20, 2021 Share Posted March 20, 2021 8 minutes ago, billabong6 said: Spravil som presne takto, ale v admin centre ostali správy stále pôvodne, ako aj predtým. Na odkazoch sa to zobrazuje správne. Tak skúsil som ešte znova spustiť a teraz už to je OK. Díky moc Tie súbory odtiaľ teraz odtstrániť z hlavnej zložky, alebo tam musia ostať? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billabong6 Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 On 3/20/2021 at 4:29 PM, Guest said: Tak znaky dekóduje prohlížeč a ne funkce. Nemyslíš, že by bylo dobré sem dát jednu zprávu ? Zprávu sem vlož pomocí tagu <> code. To, co vidíš ty, já nevidím. Ahoj Neviem, či si si všimol vtedy, ale v rovnakom čase sme písali správu. Vyššie som ti napísal, že som to skúsil znova a potom to už naskočilo. Díky za pomoc ešte raz. Tie súbory, tam teda ponechať, alebo ich odtiaľ vymazať? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 23, 2021 Share Posted March 23, 2021 (edited) . Edited July 26, 2021 by Guest (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts