Mike Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 Witam, Jestem w trakcie edycji sklepu posiadającego ponad 5000 produktów, mam pewien problem z opcją stanów. A dokładnie mam problem z 5000 produktów, ponieważ ktoś kiedyś dodał jeden produkt i zmienił w nim: Gdy nie ma na stanie --> Pozwól zamówić. Produkty się rozmnożyły i teraz w każdym jest ustawiona ta opcja. Powinna być ustawiona opcja: Domyślnie: Nie pozwól zamówić tak jak jest to ustawione na stronie Preferencji Produktów W Preferencji Produktów mam ustawione że nie powinien, ale to nie działa bo każdy produkt ma przypisane z łapy, że ma mieć możliwość zamówienia. Czy istnieje jakaś możliwość edycji globalnie w każdym produkcie tej opcji? Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1 Micorazon Posted November 25, 2017 Share Posted November 25, 2017 Najszybciej puścić zapytanie na bazie: update ps_stock_available set out_of_stock=2 Nie wiem, czy w każdej wersji Presty nazwa tabelki, kolumny i wartość są takie same, więc zanim zrobisz update: 1. sprawdź czy masz też taką tabelę i kolumnę 2. czy jak zmienisz w panelu jednemu produktowi na "Domyślnie: Nie pozwól zamówić" to w bazie zmieni mu się ta wartość właśnie na 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mike Posted November 27, 2017 Author Share Posted November 27, 2017 3960 rekordów zamienione Dzięki wielkie za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Mike
Witam,
Jestem w trakcie edycji sklepu posiadającego ponad 5000 produktów, mam pewien problem z opcją stanów.
A dokładnie mam problem z 5000 produktów, ponieważ ktoś kiedyś dodał jeden produkt i zmienił w nim: Gdy nie ma na stanie --> Pozwól zamówić.
Produkty się rozmnożyły i teraz w każdym jest ustawiona ta opcja.
Powinna być ustawiona opcja: Domyślnie: Nie pozwól zamówić tak jak jest to ustawione na stronie Preferencji Produktów
W Preferencji Produktów mam ustawione że nie powinien, ale to nie działa bo każdy produkt ma przypisane z łapy, że ma mieć możliwość zamówienia.
Czy istnieje jakaś możliwość edycji globalnie w każdym produkcie tej opcji?
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam.
2 answers to this question
Recommended Posts