krizzu Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Witam Planuję otworzyć sklep, który będzie korzystał z wielu dostawców, powiem szczerze, że nigdy nie miałem takiego zagadnienia z PS dlatego chciałem się podpytać mądrzejszych ode mnie. Najprościej będzie na przykładzie - Sklep posiada własny magazyn oraz korzysta z magazynów zewnętrznych dystrybutorów, - Sklep oraz dostawcy mają swoje ustalone ceny wysyłki, które dodatkowo zmieniają się wraz z kwotą zamówienia u danego dostawcy (np. darmowa wysyłka powyżej x zł) Klient nie będzie miał wyboru możliwości dostawy (kuriera). W przypadku zamówienia 3 produktów w sklepie (magazyn, dostawca 1, dostawca 2) klient może otrzymać 3 paczki jednak w takim przypadku mógłby zostać poinformowany jedynie o tym, że zamówienie będzie podzielone na części. Czy jest możliwe ustawienie takich wariantów w prescie lub ewentualnie polecilibyście jakiś moduł, który spełniłby te założenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Zainteresuj się zaawansowanym zarządzaniem magazynem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krizzu Posted November 10, 2017 Author Share Posted November 10, 2017 Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek91 Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Witam, Mam podobny problem, czy zaawansowane zarządzanie magazynem to jakiś moduł? Potrzebuje także takiego rozwiązania by koszty przesyłki zależały od ilości wybranych produktów producentów (z którymi mamy podpisane umowy dropshippingowe) Link to comment Share on other sites More sharing options...
55luk55 Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Mamy podobny problem, tj. wielu dostawców w jednym sklepie - wszystko przez integrację XML i nawet zaawansowany magazyn nie pomoże ponieważ produkty same wchodzą na stan i wychodzą z niego (aktualizacje stanów z hurtowni przez CRON 2x dziennie) . U nas jedyne rozwiązanie to 'uśrednienie' cen dostawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek91 Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 No tak, ale załóżmy, że klient X zamówi produkty od jednego producenta, a klient Y od 5 producentów (zakładamy, że to paczki do 30kg a nie większe). Cenę za kuriera mamy załóżmy 14 zł. To jak tu uśrednić, jak przesyłka paczki klienta X kosztuje 14 zł, a klienta Y około 70 zł? Myślałem nad uśrednianem, ale raczej potrzebuje takiego rozwiązania które naliczałoby dostawę w zależności od wybranych produktów producenta. Czy jest to w ogóle możliwe do ustawienia w PA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts