Dokonując zmian na sklepie i kierując się pewną instrukcją, z rozpędu zmieniłem nie to, co trzeba było.
1) Po kliknięciu: Zaawansowane -> Wydajność -> Pamięć podręczna - przesunąłem przycisk z TAK na NIE, zapisałem, a następnie znów ustawiłem na TAK i znów zapisałem.
2) W efekcie, strona sklepu przestała się ładować i wyskakiwał błąd http 500.
3) Korzystając z artykułu dokonałem następujących zmian:
Dla PrestaShop w wersji v1.5.3 i nowszych
Otwórz plik config/defines.inc.php
W okolicach 28 wiersza znajdziesz fragment define('_PS_MODE_DEV_', false);
Zmień to na define('_PS_MODE_DEV_', true);
4) W efekcie, po odświeżeniu strony sklepu otrzymałem poniższą informację:
Notice: Use of undefined constant OPENSSL_RAW_DATA - assumed 'OPENSSL_RAW_DATA' in /home/andalusia/ftp/sklep.prezentdlakota.pl/classes/Rijndael.php on line 85 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/andalusia/ftp/sklep.prezentdlakota.pl/classes/Rijndael.php:85) in /home/andalusia/ftp/sklep.prezentdlakota.pl/classes/controller/FrontController.php on line 1000 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/andalusia/ftp/sklep.prezentdlakota.pl/classes/Rijndael.php:85) in /home/andalusia/ftp/sklep.prezentdlakota.pl/classes/controller/FrontController.php on line 1001 Fatal error: Uncaught --> Smarty Compiler: Syntax error in template "/home/andalusia/ftp/sklep.prezentdlakota.pl/themes/jewelry/index.tpl" on line 27 "<span style="margin-right:2px;">{getBelvgBlockContent id="b02"} </span>" unknown tag "getBelvgBlockContent" <-- thrown in /home/andalusia/ftp/sklep.prezentdlakota.pl/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatecompilerbase.php on line 27
Czy ktoś z forumowiczów może pomóc mi z rozwiązaniem problemu?
Nie wiem czy ma to znaczenie - ale dziś rano firma zewnętrzna zmieniła nam szablon sklepu - wszystko po tym działało, dopiero po mojej akcji przestało.
Question
Tomasz
Cześć,
Dokonując zmian na sklepie i kierując się pewną instrukcją, z rozpędu zmieniłem nie to, co trzeba było.
1) Po kliknięciu: Zaawansowane -> Wydajność -> Pamięć podręczna - przesunąłem przycisk z TAK na NIE, zapisałem, a następnie znów ustawiłem na TAK i znów zapisałem.
2) W efekcie, strona sklepu przestała się ładować i wyskakiwał błąd http 500.
3) Korzystając z artykułu dokonałem następujących zmian:
Dla PrestaShop w wersji v1.5.3 i nowszych
4) W efekcie, po odświeżeniu strony sklepu otrzymałem poniższą informację:
Notice: Use of undefined constant OPENSSL_RAW_DATA - assumed 'OPENSSL_RAW_DATA' in /home/andalusia/ftp/sklep.prezentdlakota.pl/classes/Rijndael.php on line 85
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/andalusia/ftp/sklep.prezentdlakota.pl/classes/Rijndael.php:85) in /home/andalusia/ftp/sklep.prezentdlakota.pl/classes/controller/FrontController.php on line 1000
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/andalusia/ftp/sklep.prezentdlakota.pl/classes/Rijndael.php:85) in /home/andalusia/ftp/sklep.prezentdlakota.pl/classes/controller/FrontController.php on line 1001
Fatal error: Uncaught --> Smarty Compiler: Syntax error in template "/home/andalusia/ftp/sklep.prezentdlakota.pl/themes/jewelry/index.tpl" on line 27 "<span style="margin-right:2px;">{getBelvgBlockContent id="b02"} </span>" unknown tag "getBelvgBlockContent" <-- thrown in /home/andalusia/ftp/sklep.prezentdlakota.pl/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatecompilerbase.php on line 27
Czy ktoś z forumowiczów może pomóc mi z rozwiązaniem problemu?
Nie wiem czy ma to znaczenie - ale dziś rano firma zewnętrzna zmieniła nam szablon sklepu - wszystko po tym działało, dopiero po mojej akcji przestało.
Pozdrawiam serdecznie!
Tomek
2 answers to this question
Recommended Posts