m4rlb0r0 Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 (edited) Początek jest analogiczny jak w zarchiwizowanym wątku: Dodanie zmiennej do bazy i do klasy poszło bez problemu. Gorzej z dodaniem pól do panelu admina. Wszystko się zgadza i będzie pięknie grało jeżeli produkt będzie dodawany za pomocą importu z csv, ale dodawane przez panel produkty też muszą mieć dodane. Można dodać przez PhPMyAdmin, ale nie o to mi chodzi. Proszę o info gdzie w plikach znajdę plik odpowiedzialny za formularz edycji produktu ?? Z góry dziękuję za pomoc Edited November 8, 2017 by m4rlb0r0 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 jaka wersja prestashop? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4rlb0r0 Posted November 8, 2017 Author Share Posted November 8, 2017 kurcze, że akurat nie napisałem tak kluczowej informacji... 1.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4rlb0r0 Posted November 8, 2017 Author Share Posted November 8, 2017 Nie można dodać nowego produktu ani zapisać zmian w istniejących, bez dodania tych pól do panelu edycji produktu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
koening Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Pola do panelu edycji produktu możesz dodać w hooku displayAdminProductsOptionsStepBottom lub displayAdminProductsOptionsStepTop pola się powinny pojawić w zakladce "opcje" produktu Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4rlb0r0 Posted December 5, 2017 Author Share Posted December 5, 2017 Dnia 9.11.2017 o 9:46 AM, koening napisał: Pola do panelu edycji produktu możesz dodać w hooku displayAdminProductsOptionsStepBottom lub displayAdminProductsOptionsStepTop pola się powinny pojawić w zakladce "opcje" produktu Musiałbym najpierw podejrzeć jakim systemem to się dodaje więc potrzebuję wiedzieć gdzie "fabryczne" pola są dodane... a znaleźć nie mogę tego miejsca :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4rlb0r0 Posted December 13, 2017 Author Share Posted December 13, 2017 Problem rozwiązany dzięki: https://stackoverflow.com/questions/43675696/add-field-in-product-prestashop-1-7 tak mi się przynajmniej wydawało.... pola się pokazały i działa prawidłowo przy produktach, które są wprowadzone, ale niestety modyfikacja sprawiła, że nie można dodać nowego produktu z poziomu panelu administracyjnego. wywala błąd: "Nie można zaktualizować ustawień."oi i podświetla na czerwono braki w dwóch zakładkach "ustawienia podstawowe" i "wysyłka" mimo, że wszystko prawidłowo wypełnione :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts