MajHun Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 (edited) Witam Wszystkie kolumny prawidłowo ustawiam przy imporcie i wszystkie mi dobrze importują dane takie jak nazwa, producent, cena netto, cena brutto, minimalna ilość zakupowa, kategoria - poza 2 pozycjami : 1. Id zasad podatku i przyjmijmy że poniżej mam 200 pozycji i vat od 3 % do 23 % mam te wartości wpisane a po imporcie w sklepie mam wszędzie - bez vat tak jak by tego nie rozumiał. 2. Kolejna sprawa chciał bym ustawić kolumnę która by ustawiała że jest możliwa sprzedaż nie patrząc na stany magazynowe i tego też nie zaczytuje lub źle to robię. Pomożecie ? Edited November 7, 2017 by MajHun (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 1. ustawiasz id reguł podatku a nie wpisujesz stawkę vatu, wystarczy netto lub brutto i id reguł 2. O ile pamiętam Out of stock -> 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MajHun Posted November 7, 2017 Author Share Posted November 7, 2017 (edited) Poczekaj poczekaj bo 1 ) nie zrozumiałem Ustawiam kolumnę 1. Cena zakupowa netto - i podaję wartości 2. Cena sprzedaży jednostkowej netto - podaję wartość 3. Cena sprzedaży jednostkowej brutto i podaje wartość 4. ID reguły - i wpisuję różne wartości vat i niestety vat w sklepie jest nie ustawiony czyli stawka, ceny mi zaciąga dobre ale samej reguły nie pokazuje jaki vat co do 2) To chodzi mi o to żeby opcja pozwól zamawiać była zaczytana do wszystkich mimo iż może być brak na stanie - nie używam magazynu. a chodzi żeby klient mógł składać zamówienia ta opcja jak na photo Edited November 7, 2017 by MajHun (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 (edited) 1) 1. to tylko do statystyk 2.. poprawnie 3. pomijaj 4. nie stawkę/wartość vatu tylko id reguł podatku 2) o tym pisałem - w polskiej wersji to chyba Akcja kiedy brak na stanie i masz wpisać 1 Edited November 7, 2017 by Piotr K. uzupełnienie 2) (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts