IGD Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Jak ustawić bon rabatowy ktory Nie bedzie wyświetlany w koszyki, Nie bedzie wyświetlany w sekcji MOJE BONY ale bedzie można go wpisać podczas realizacji zakupów Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 IGD Posted November 8, 2017 Author Share Posted November 8, 2017 Nikt nic nie wie czemu kody rabatowe nie działają jak powinny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Nikt nie wie jak Ci pomóc, bo nie za bardzo wiadomo co chcesz osiągnąć. Chcesz dodać bon, nie pokazując go nikomu, ani nie dając go użyć nikomu, ale jednak ma sie dać go wpisać... ja to tak rozumiem. I nie mam pojęcia jak to osiągnąć bo to są sprzeczne warunki do spełnienia. Określ jasno jak to ma dokładnie wyglądać, a postaram się Ci pomóc. Opisz najlepiej sytuację jak to ma wyglądać dokładnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 IGD Posted November 9, 2017 Author Share Posted November 9, 2017 (edited) "Chcesz dodać bon, nie pokazując go nikomu, ani nie dając go użyć nikomu, ale jednak ma sie dać go wpisać..." Źle przeczytałeś kolego to co napisałem cytuje "ale bedzie można go wpisać podczas realizacji zakupów" Kod jest już w bazie bonów Ale nie może być proponowany podczas zakupu i nie może być widoczny w sekcji moje bony (bo to sie mija z celem kiedy kazdy go widzi) Edited November 9, 2017 by IGD (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 atomek Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 PS 1.6 w ustawieniach bonu: - "Wyświetl w koszyku" - nie - pole "Ogranicz do pojedynczego klienta" - pozostaw puste Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 IGD Posted November 9, 2017 Author Share Posted November 9, 2017 (edited) 27 minutes ago, atomek said: PS 1.6 w ustawieniach bonu: - "Wyświetl w koszyku" - nie - pole "Ogranicz do pojedynczego klienta" - pozostaw puste Domyślnie bylo już puste to pole Edited November 9, 2017 by IGD (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 atomek Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Wyświetlany ustaw na Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 IGD Posted November 9, 2017 Author Share Posted November 9, 2017 (edited) 1 hour ago, atomek said: Wyświetlany ustaw na Tak To nie jest rozwiązanie problemu... Tym sposobem wszyscy będą widzieć kod rabatowy ktory nie powinien być widoczny Edited November 9, 2017 by IGD (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 modni-shop Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 Ja w presta 1.6.1.17 mam ustawione tak jak niżej i mam właśnie taki efekt o jaki (chyba) pytałeś. Ja podaję kod wybranym klientom, nie jest on widoczny dla każdego innego zalogowanego w zakładce "moje Bony" ani w koszyku przed złożeniem zamówienia. Wyświetl w koszyku: NIE Wyświetlany: TAK Jak widzisz ten bon w moje bony to może już go użyłeś w jakimś zamówieniu testowym? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 IGD Posted November 9, 2017 Author Share Posted November 9, 2017 (edited) 1 hour ago, modni-shop said: Ja w presta 1.6.1.17 mam ustawione tak jak niżej i mam właśnie taki efekt o jaki (chyba) pytałeś. Ja podaję kod wybranym klientom, nie jest on widoczny dla każdego innego zalogowanego w zakładce "moje Bony" ani w koszyku przed złożeniem zamówienia. Wyświetl w koszyku: NIE Wyświetlany: TAK Jak widzisz ten bon w moje bony to może już go użyłeś w jakimś zamówieniu testowym? Mam wersje presty 1.6.1.6 Utworzyłem właśnie teraz nowy bon i ustawiłem Wyświetlany na TAK Niestety odrazu po zalogowaniu widze że jest dostępny w moich bonach i na 100 procent inni też go zobaczą. i to jest duży problem otóź jeden z klientow użył wszystkie kody ktore byly (Wyświetlane na TAK) imienne dla zwycięzców konkursu... tym samym ujawnił problem A mnie właśnie chodzi o to jak to opisaleś "Ja podaję kod wybranym klientom, nie jest on widoczny dla każdego innego zalogowanego w zakładce "moje Bony" ani w koszyku przed złożeniem zamówienia." Czy aktualizacja presty spowoduje jakieś niepożądane zmiany w mojej obecnej bazie danych ? Edited November 9, 2017 by IGD (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 IGD Posted November 12, 2017 Author Share Posted November 12, 2017 podbijam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 modni-shop Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 (edited) Nie korzystałem z Twojej wersji, ale sprawdziłem u siebie na 1.6.0.9, dodałem testowy bon, zalogowałem się jako klient i działa jak trzeba. I przy okazji odkryłem błąd u siebie na wersji 1.6.1.17 bo po zalogowaniu jako klient w zakładce moje bony nie widzę nic, nawet jak bon jest przypisany tylko do wybranego klienta... Czyli problem odwrotny niż u Ciebie... Edited November 12, 2017 by modni-shop Mój problem leżał w pliku controllers/front/DiscountController.php ale teraz za to widzę to, o czym Ty pisałeś: klient widzi wszystkie kody rabatowe, tak więc rozwiązaniem chyba jest ograniczenie danego kodu do konkretnego klienta lub grupy z tym klientem (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 modni-shop Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 Rozwiązanie Twojego problemu na angielskim forum: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
IGD
Jak ustawić bon rabatowy ktory Nie bedzie wyświetlany w koszyki, Nie bedzie wyświetlany w sekcji MOJE BONY
ale bedzie można go wpisać podczas realizacji zakupów
12 answers to this question
Recommended Posts