kamel23 Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Jak wykonać kopie bezpieczeństwa w prestashop? Czy jest jakaś wtyczka, aby uaktualnić sklep? (Nie mogę ściągnąć 1 click upgrade)- https://addons.prestashop.com/en/data-migration-backup/5496-.html . Jak należy wykonać kopie bazy danych? Klikając w parametry zaawansowane---> backup bazy danych jest Informacja przed procesem tworzenia kopii zapasowej brak jest dostępu do ftp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 1 click jest do aktualizacji ale w dwóch wersjach dla wersji 1.6 i 1.7 jak wgrasz złą to możesz mieć problem. Kopie bezpieczeństwa najlepiej wykonywać manualnie jest to najpewniejsza metoda, czyli pobierasz pliki z ftp i kopie bazy eksportujesz z panelu mysql. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 W panelu zarządzania serwerem (w dużej większości) masz możliwość zrobienia kopii całego swojego konta włącznie z skrzynkami email i bazą danych (i później można całość pobrać na swój komputer). Zalecam sprawdzić właśnie tam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 W przypadku robienia kopii wykorzystując łącza typu LTE radziłbym podwójnie pobierać pliki i sprawdzić rozmiary folderów. Na LTE może nastąpić pominięcie niektórych plików, albo mogą one zostać pobrane nie prawidłowo. Przerobiłem to ostatnio i później walczyłem z odtworzeniem wszystkich brakujących plików. Bazę najlepiej zrzucać poleceniem z pod SSH. Nie ma pewniejszej metody od tej, choć wymaga ona trochę kombinacji. Prostszą metodą jest export tablic z pod PHPmyAdmin. Ale warto robić to pojedynczo dla każdej tablicy i sprawdzać czy któraś nie ma przypadkiem wartości 0 B. Pliki zgrywać poprzez jakiś program FTP. Weryfikując wielkości folderów. Trzeba tylko pamiętać, że niektóre serwery podają wartości w innych jednostkach niż komputer, więc wtedy trzeba je przeliczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kamel23
Jak wykonać kopie bezpieczeństwa w prestashop? Czy jest jakaś wtyczka, aby uaktualnić sklep? (Nie mogę ściągnąć 1 click upgrade)- https://addons.prestashop.com/en/data-migration-backup/5496-.html .
Jak należy wykonać kopie bazy danych? Klikając w parametry zaawansowane---> backup bazy danych jest
Informacja przed procesem tworzenia kopii zapasowej
brak jest dostępu do ftp.
3 answers to this question
Recommended Posts