flood Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Witam, Mam w sklepie podkategorie i po wejściu w podkategorie u góry wyświetlają się ikonki każdej subkategorii. Każda z napisem "no image available" Jest mi to do niczego nie potrzebne. Bo z boku mam drzewo kategorii. Jak usunąc te ikonki bo zabierają mi za dużo miejsca. Druga sprawa. Czy da się jakośc sprawić by z automatu produkty będące w podkategorii wyświetlały się również przy kliknięciu w kategorię nadrzędną: T.j. jeśli mam - A -- B -- C --- D I produkt jest w kat. D to żeby również wyświetlał się przy kliknięciu w kategorię C oraz A? Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Jaka wersja sklepu i jaki szablon? Odnośnie produktu to musi być przypisany do wszystkich kategorii w drzewie kategorii a nie tylko do tej najniższego rzędu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
flood Posted November 2, 2017 Author Share Posted November 2, 2017 Mam 1.6.1.4 i podstawowy szablon default-bootstrap version 1.0. A nie ma jakiegoś modułu żeby automatycznie produkty przeszeregował do wyższych kategorii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
flood Posted November 4, 2017 Author Share Posted November 4, 2017 Ktoś coś z tym usunięciem kafelek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomek Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 W module Konfigurator szablonu jest opcja "Wyświetlaj podkategorie" - wyłącz to 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
flood Posted November 5, 2017 Author Share Posted November 5, 2017 Jakie to było proste, a sam bym do tego nie doszedł. Dzięki bardzo za pomoc. A mma jeszcze takie pytanie czy jest możliwość usunięcia zdublowanych zdjęć? Zaimportowałem plik ze zdjęciami ale musiałem to zrobić dwa razy i niestety w niektórych produktach zaimportowały mi się dwa razy zdjęcia. Da sie to jakoś usunąć? Albo chociaż usunąć hurtowo wszystkie zdjęcia wybranych produktów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomek Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Spróbuj zrobić ponowny import z pliku csv, ustaw czy zdjęcia istniejące mają być usuwane. W przykładowym pliku importu to pole jest opisane: "Delete existing images (0 = No, 1 = Yes)" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
flood Posted November 5, 2017 Author Share Posted November 5, 2017 Super, ponownie pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts