Kabatus Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Witam, jak zmienić treść oraz wygląd (kolor, tła itp) mejli wychodzących ze sklepu? Np o zamówieniu czy założeniu konta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 W plikach szablonów maili na serwerze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Lukullus1990 Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Możesz też wejść w Lokalizacja -> Tłumaczenia (wersja Prestashop 1.6) i tam wybrać z listy "Tłumaczenia wiadomości e-mail". Ja uruchomiałem u siebie edytor TinyMCE (można to dość łatwo zrobić), więc przy każdym mailu mogę edytować dokładnie zarówno treść, jak i całą otoczkę - w standardowym edytorze Prestashop te możliwości są chyba nieco ograniczone... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Zrób sobie od razu kopie tych plików ponieważ czasami po takiej edycji niezłe kwiatki idą do klientów zamiast normalnych emaili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Kabatus Posted November 2, 2017 Author Share Posted November 2, 2017 Podacie mi lokalizacje na ftpie ? Tam jest tyle tego, że trudno się zgubić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Główny katalog sklepu a w nim mails lub katalog szablonu i w nim mails. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Kabatus Posted November 4, 2017 Author Share Posted November 4, 2017 Tam jest jakaś masakra, edytować to, to jakiś koszmar. 1. Macie jakiś sprawdzony sposób na wygodną edycję tego bez przerabiania wszystkich elementów, których jest masa? 2. WAŻNE - podmieniłem szablon newsletter na mój - mimo tego dalej przychodzi powiadomienie ze starym szablonem, wyłączyłem pamięć podręczną, wymusiłem i nic... dalej to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Jeśli masz katalog mails w szablonie to jest on ważniejszy od tego głównego poza tym niektóre moduły mają własne pliku maili, tak może mieć moduł newslettera z którego korzystasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 e_com Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 12 minut temu, Kabatus napisał: Macie jakiś sprawdzony sposób na wygodną edycję tego bez przerabiania wszystkich elementów, których jest masa? Tak, szybka i prosta edycja wyglądu maili. Wszystkie maile zachowują spójny i identyczny wygląd: Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Kabatus Posted November 4, 2017 Author Share Posted November 4, 2017 A coś z darmowych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Z darmowych to ręczna edycja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Kabatus
Witam, jak zmienić treść oraz wygląd (kolor, tła itp) mejli wychodzących ze sklepu? Np o zamówieniu czy założeniu konta?
10 answers to this question
Recommended Posts