pedros650 Posted October 26, 2017 Share Posted October 26, 2017 W koszyku po aktualizacji PS 1.7 szwankował mi koszyk. Jak w realizacji zamówienia chcę dodać kolejny produkt, albo usunąć go z koszyka, po kliknięciu nic się nie dzieje, dopiero zmiana jest widoczna po odświeżeniu strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kunik Posted March 8, 2018 Share Posted March 8, 2018 Witam znalazł może ktoś rozwiązanie tego problemu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 kunik Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Jak by ktoś tu jeszcze trafił. Rozwiązałem problem nadpisując folder assets/js w głównym szablonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marti89 Posted January 20, 2020 Share Posted January 20, 2020 Hej, odgrzeje temat. Mam taki sam problem tylko pojawił się on u mnie od razu po zainstalowaniu nowego szablonu, produkt dodaje sie do koszyka dopiero po odswiezeniu strony. Jak poradzić sobie w takim przypadku? Pomocy Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 deepforce Posted January 20, 2020 Share Posted January 20, 2020 Hej, Jak nadpisałeś folder assets/js? Mam problem z tym koszykiem po zm,ianie szablonu :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 deepforce Posted January 20, 2020 Share Posted January 20, 2020 Hej, Mam identycznie zainstalowałem nowy szablon i trzeba odswiezac. Support nie odpisuje mają gdzieś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 deepforce Posted January 21, 2020 Share Posted January 21, 2020 U mnie problem się rozwiązał w ten sposób że wyczysciłem dane koszyka. Moduły - Koszyk - Wyczyść. Mam nadzieje że dłużej podziała Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Magdalenaaaa Posted May 4, 2020 Share Posted May 4, 2020 Mam ten sam problem. Znalazł ktoś może rozwiązanie. W Moduły-Koszyk nie ma opcji Wyczyść. Pliku asstes/js również nie można nadpisać plikiem cart.js bo taki nie istnieje. Posiadam wersję 1.7.6.4. Szczegóły problemu: 1. Na stronie głównej klikam na produkt 2. Na stronie produktu klikam "Dodaj do koszyka". Koszyk nie zmienia swojej zawartość. Pozostaje pusty. 3. Odświeżam stronę Ctrl+R. Po odświeżeniu produkt prawidłowo pojawia się w koszyku. Dopiero po odświeżeniu. Na skutek kliknięcia dodaj do Koszyka nic się nie dzieje. 1. Jestem w koszyku, gdzie znajduje się jakiś produkt. 2. Wciskam Kosz w celu usunięcia produktu z koszyka. Koszyk nie zmienia swojej zawartość. Produkt nadal pozostaje w koszyku. 3. Odświeżam stronę Ctrl+R. Po odświeżeniu strony produkt prawidłowo zostaje usunięty z koszyka. sklep: szybkilaptop.pl Sklep jeszcze nie ruszył ale ma ruszyć na dniach. Niestety ten koszyk to błąd krytyczny. Bardzo proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 deepforce Posted May 4, 2020 Share Posted May 4, 2020 My mamy preste 1.7.5 tam jest opcja wyczyść moduł ale dodam że problem pojawił się po zainstalowaniu modułu paczkomatu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bozav Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 to samo, tryb Ajax aktywowany, a stronę trzeba odświeżać ręcznie, zainstalowałem inny moduł z darmowych z katalogu to wysypało stronę, pozmieniałem na różne sposoby cachowanie, ustawienia pamięci dla javasciptu itd, nic Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Magdalenaaaa Posted June 3, 2020 Share Posted June 3, 2020 Czy znalazł ktoś może rozwiązanie tego problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bozav Posted June 3, 2020 Share Posted June 3, 2020 z tego co widzę to nie bardzo: https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/issues/19432 u mnie dodatkowo jak chcę po wejściu na kartę produktu wybrać więcej niż jedną sztukę produktu to wyskakuje: An error occurred while processing your request produkt się oczywiście dodaje w takiej liczbie jak wybrana, ale trzeba odświeżyć... a w panelu sklepu tylko patrzę na porzucone koszyki, ktoś pewnie kliknął, nie odświeżyło się i zamknął stronę Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bozav Posted June 3, 2020 Share Posted June 3, 2020 u mnie wersja sklepu 1.7.6.5, tą nową betę pozostawiam szalonym ryzykantom do testowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Magdalenaaaa Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 Udało mi się w 2/3 naprawić ten błąd. W konsoli błędów widać, że główny slider odgrywa jakąś rolę w tym błędzie. Rozwiązanie Usunęłam na kliencie FTP cały folder odpowiedzialny za slider czyli ps_imageslider (usunęłam w plikach public_html "modules", nie w themes). Następnie nadpisałam usunięty plik ps_imageslider kolejnym plikiem ps_imageslider ze ściągniętej nowej Presty. Opis błędu: Case 1: 1. Kliknij na dowolny produkt na stronie głównej www.szybkilaptop.pl 2. Kliknij "Dodaj do koszyka" na stronie produktu. Oczekiwania: W wyniku kliknięcia na przycisk Dodaj do koszyka, produkt automatycznie pojawia się w koszyku u góry strony. Błąd: Produkt nie pojawia się w koszyku. Dopiero po odświeżeniu strony produkt pojawia się w koszyku. Wynik po podmianie folderu ps_imageslider: Wyskakuje pop-up z informacją o dodaniu produktu do koszyka. Produkt pojawia się w koszyku. Case 2: 1. Kliknij na dowolny produkt na stronie głównej www.szybkilaptop.pl 2. Dodaj wybrany produkt do koszyka na stronie produktu. 3. Kliknij na ikonkę Kosz w celu usunięcia produktu z koszyka. Oczekiwania: W wyniku kliknięcia ikony Kosz, produkt automatycznie usuwa się z koszyka. Błąd: Produkt nie usuwa się z koszyka po kliknięciu na Kosz. Dopiero po odświeżeniu strony produkt usuwa się z koszyka. Wynik po podmianie folderu ps_imageslider: Wynik po podmianie folderu ps_imageslider: Pojawia się informacja, że produkt został usunięty z koszyka. Na górze jednak do momentu odświeżenia strony widnieje informacja o produkcie w koszyku. Będę jeszcze walczyć z błędem usuwania produktu, żeby bez odświeżania produkt od razu zniknął z kosza. Jeśli mi się uda. Dam znać jak to zrobiłam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bozav Posted June 4, 2020 Share Posted June 4, 2020 Nic mi to nie zmieniło, a który plik w tym imagesliderze podmieniłaś? ja podmieniłem cały katalog i nic w ogóle po zmianie ilości produktów, zanim jeszcze kliknę dodaj do koszyka wyskakuje mi takie coś: An error occurred while processing your request Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Magdalenaaaa Posted June 7, 2020 Share Posted June 7, 2020 U mnie nie wyświetlał się tego typu komunikat. Podmieniłam cały katalog imageslider. Widocznie Twój błąd polega na czymś innym. U mnie miał związek z banerem/ sliderem głównym na stronie. Wejdź w moduły i sprawdź, czy po wyłączeniu głównego slidera znika problem koszyka. Jeśli nie, to znaczy że u Ciebie problem wynika z czegoś innego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
pedros650
W koszyku po aktualizacji PS 1.7 szwankował mi koszyk.
Jak w realizacji zamówienia chcę dodać kolejny produkt, albo usunąć go z koszyka, po kliknięciu nic się nie dzieje, dopiero zmiana jest widoczna po odświeżeniu strony.
15 answers to this question
Recommended Posts