anitaskala Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 Witam, Od kilku godzin borykam się z najprostszym błędem jaki mógł mi się pojawić a pomimo przestudiowania całego internetu nie odnalazłam na niego sposobu Jakiś czas temu zlecałam projekt sklepu internetowego który finalnie nie został dokończony więc do zleceniobiorcy nie mam się co odzywać. Programiści którzy projektowali sklep dodali mi do dwóch grup użytkowników dwa dodatkowe pola [Panel] oraz [Linki polecające] - Przeszukałam wszystkie powiązane pliki .tpl ; index.php ; xml oraz tłumaczenia zarówno w głównym modules jak i w theme/modules/ ale nigdzie nie odnalazłam możliwości zmiany ich linków a nawet powiązania z tymi dwoma dodatkowymi boxami (reszta była). Zależy mi tylko na tym aby zmienić ich aktualny adres bo na chwilę obecną Panel - przekierowuję na stronę główną a linki do regulaminu. Czy jest ktoś tutaj kto mógłby mnie nakierować gdzie mogę zmienić link do tych dwóch box'ów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 to są najprawdopodobniej moduły, w celu ich identyfikacji przejdź do modules > pozycje lista modułów to: "displayCustomerAccount" - i jest ona odpowiedzialna za dodatkową zawartość tego miejsca (czyli wszystko inne poza historią, rachunkami, adresami, informacjami osobistymi i obonami). odnalezienie modułu pozwoli podjać kolejne kroki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anitaskala Posted October 21, 2017 Author Share Posted October 21, 2017 (edited) Faktycznie pozycja znaleziona ale nadal nie potrafię poradzić sobie z edycją linku. W miejscu znajdują się dwie rzeczy numer 2 faktycznie odpowiada za panel - usunęłam nazwę ze zdjęcia by nie robić tutaj nikomu reklamy :-) Teraz wiem, że za linki polecające odpowiada Custom Fields po kliknięciu wyżej na Edytuj wyskakuję PRZEMIESZCZANIE MODUŁU więc to odpada W modułach przy konfiguracji dostaję bezpośrednią informację: Możesz zdefiniować Twoje dodatkowe pola w zakładce "Prefenecje -> Custom fields" Niestety ale ta zakładka nie posiada Custom fields: Informację dodatkowe odpowiadają za edycję pól rejestracyjnych a nie tego co szukam. Chciałam dokonać nawet edycji po przez FTP ale modules/customfields/ posiada tylko Informację związane z polami rejestracyjnymi Gdzie popełniam błąd ? Edited October 21, 2017 by anitaskala (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 Zobacz w konfiguracji modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anitaskala Posted October 21, 2017 Author Share Posted October 21, 2017 Endriu07 wyżej zaprezentowałem zrzut ekranu gdzie w konfiguracji przekierowywuję mnje do zakładki Custom fields Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 Demo modułu na stronie autora nie działa więc nie potrafię tego sprawdzić, znając nazwę kontrolera można by spróbować dodać taką zakładkę do menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anitaskala Posted October 21, 2017 Author Share Posted October 21, 2017 endriu107 powiedz mi co mogę zrobić aby ułatwić Ci pomoc mojej osobie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 Masz to na sztywno wpisane w pliku modules/adpointmlm/views/templates/front/mlm-customer-account.tpl 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts