Za pomocą starszej wersji 1-Click Upgrade (która daje mozliwość aktualizacji do 1.7.2.0) chciałem zaktualizować Prestashop z wersji 1.6.1.17 na wersje 1.7.2.0 jednak przy samym końcu aktualizacji (wgrywanie nowej bazy danych) wyskoczył mi taki błąd:
[Ajax / Server Error for action upgradeDb] textStatus: "error " errorThrown:" " jqXHR: " "
Czy ktoś wie jak mogę się go pozbyć ?
Z tego co mi się wydaje może to być zbyt krótki czas dostępu do bazy danych ale nie jestem pewien.
Próbowałem także zainstalować starszą wersje 1.7.0.0 poprzez dodanie pliku archiwum do autoupdate/download jednak wyskakuje ten sam błąd.
Zmieniałem także zaawansowane ustawienia PHP w panelu administracyjnym:
Question
Bonek092
Witam serdecznie.
Za pomocą starszej wersji 1-Click Upgrade (która daje mozliwość aktualizacji do 1.7.2.0) chciałem zaktualizować Prestashop z wersji 1.6.1.17 na wersje 1.7.2.0 jednak przy samym końcu aktualizacji (wgrywanie nowej bazy danych) wyskoczył mi taki błąd:
Czy ktoś wie jak mogę się go pozbyć ?
Z tego co mi się wydaje może to być zbyt krótki czas dostępu do bazy danych ale nie jestem pewien.
Próbowałem także zainstalować starszą wersje 1.7.0.0 poprzez dodanie pliku archiwum do autoupdate/download jednak wyskakuje ten sam błąd.
Zmieniałem także zaawansowane ustawienia PHP w panelu administracyjnym:
Jednak i to nic nie dało, po prostu wisi cały czas na ostatniej linijce dotyczącej aktualizacji bazy danych po czym po 10 minutach wywala ten błąd.
Dodaje screenshot z logów aktualizacji.
Pozdrawiam serdecznie.
Edited by Bonek092 (see edit history)Link to comment
1 answer to this question
Recommended Posts