nicodemus Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Przestała mi działać opcja wysyłania wiadomości za pośrednictwem formularza Obsługa Klienta. Wersja Prestashop 1.6.1.17 Mam komunikat: Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości Wszystkie inne powiadomienia działają. W opcjach Zaawansowane->adres e-mail mam ustawione Użyj funkcji mail() w PHP (test wysyłania działa) Co mogę z tym zrobić? Niczego na stronie od ponad 2 tygodni nie zmieniałem. Wczoraj wysyłanie zadziałało raz, później przestało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hakeryk2 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Może dostawca usługi wyłączył Ci funkcję mail na serwerze ze względu na dużą ilość wysyłanych maili? Utwórz plik php z taką zawartością, wyślij na serwer i sprawdź co zwraca. <?php if ( function_exists( 'mail' ) ) { echo 'mail() is available'; } else { echo 'mail() has been disabled'; } ?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nicodemus Posted October 13, 2017 Author Share Posted October 13, 2017 Dzięki, sprawdzę, jednak maili prawie nie było. Sklep jest jeszcze przed otwarciem. Pocztę podłączyłem z gmail'a. Próbowałem skonfigurować smtp na skrzynce od dostawcy serwera na której znajduje się strona (biznes-host) jednak wtedy nie działają nawet powiadomienia... Oczywiście w gmailu wyłączyłem weryfikację w ustawieniach bezpieczeństwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nicodemus Posted October 14, 2017 Author Share Posted October 14, 2017 Znalazłem poradnik, gdzie trzeba było zainstalować swift Mailer 5 i zmenić jeden parametr jednak po instalacji oraz po deinstalacji swift Mailer 5. Maile na całej stronie przestały działać. Nie działają z gmailem czy też dedykowaną skrzynką poprzez smtp oraz nie działają jako opcja Użyj funkcji mail() w PHP (test wysyłania działa) Jakieś pomysły ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 pycode.biz Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Konfiguracji DNS nie zmieniałeś? Jakieś rekordy SPF, DKIM etc ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
nicodemus
Przestała mi działać opcja wysyłania wiadomości za pośrednictwem formularza Obsługa Klienta.
Wersja Prestashop 1.6.1.17
Mam komunikat: Wystąpił błąd podczas wysyłania wiadomości
Wszystkie inne powiadomienia działają.
W opcjach Zaawansowane->adres e-mail mam ustawione Użyj funkcji mail() w PHP (test wysyłania działa)
Co mogę z tym zrobić? Niczego na stronie od ponad 2 tygodni nie zmieniałem. Wczoraj wysyłanie zadziałało raz, później przestało.
4 answers to this question
Recommended Posts