Wczoraj dokonałem zmiany w zakładce SEO & URL (edycja atrybutu title dla strony głównej) i po niej zaczęły się moim zdaniem problemy, które objawiają się następująco:
Prestashop jest w wersji 1.6.1.1
Nie da się wyświetlić żadnej zakładki poza zakładką Informacja w edycji produktów.
Brakuje edytorów (rich editor) w polach dla krótkiego i pełnego opisu. To co się pojawia to po prostu pole do wprowadzania tekstu i są widoczne znaczniki html.
W logach dla developerów w przeglądarce jest jeden błąd 404 dotyczący pliku admin-theme.css.map. Sprawdziłem i tego pliku nie ma w ścieżce, którą wskazuje żądanie HTTP.
W zapleczu gdy najeżdżam kursorem na opcje w kolumnie po lewej stronie nie wyświetlają się szufladki z zagnieżdżonymi opcjami, tak jakby właśnie był jakiś problem z arkuszem stylu.
Mam włączone logowanie na serwerze, ale w logach nie mam żadnych błędów.
Sklep działa niby normalnie, bo daje się w nim robić zamówienia, ale marna to pociecha, bo czeka mnie dodanie masy nowych produktów...
To co wczoraj jeszcze zauważyłem, to w opcjach Zaawansowanych jest informacja:
Parametry wymaganeNapraw proszę następujące błędy
Ustaw uprawnienia do zapisu dla folderu "cache"
Jednak sprawdziłem uprawnienia folderu cache i dla folderów jest 755, a dla plików 644. Porównałem to z backupem na serwerze, który mam i uprawnienia są takie same...
W folderze cache z aktywnie używanym szablonem mam folder z uprawnieniami 755, a pliki w środku mają 777
Może ktoś ma pomysł, gdzie szukać problemu? Wczoraj spędziłem nad tym kilka godzin i dziś od rana również i niestety nic nie dało rezulatu:/
EDIT: Problem namierzony! Wczoraj zainstalowałem wtyczkę PayU w wersji 3.0.2 - wyłączyłem ją i wszystko wróciło do normy!
Teraz muszę sprawdzić, co w tej wtyczce generuje ten problem.
Question
Duku
Wczoraj dokonałem zmiany w zakładce SEO & URL (edycja atrybutu title dla strony głównej) i po niej zaczęły się moim zdaniem problemy, które objawiają się następująco:
Prestashop jest w wersji 1.6.1.1
Sklep działa niby normalnie, bo daje się w nim robić zamówienia, ale marna to pociecha, bo czeka mnie dodanie masy nowych produktów...
To co wczoraj jeszcze zauważyłem, to w opcjach Zaawansowanych jest informacja:
Parametry wymagane Napraw proszę następujące błędy
Jednak sprawdziłem uprawnienia folderu cache i dla folderów jest 755, a dla plików 644. Porównałem to z backupem na serwerze, który mam i uprawnienia są takie same...
W folderze cache z aktywnie używanym szablonem mam folder z uprawnieniami 755, a pliki w środku mają 777
Może ktoś ma pomysł, gdzie szukać problemu? Wczoraj spędziłem nad tym kilka godzin i dziś od rana również i niestety nic nie dało rezulatu:/
EDIT: Problem namierzony! Wczoraj zainstalowałem wtyczkę PayU w wersji 3.0.2 - wyłączyłem ją i wszystko wróciło do normy!
Teraz muszę sprawdzić, co w tej wtyczce generuje ten problem.
Edited by Duku (see edit history)Link to comment
2 answers to this question
Recommended Posts