Aleksander Krupski Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 Czy mógłby mi ktoś wskazać instrukcję migracji z wersji z 1.6.x do 1.7.2.2? Jak najlepiej, z ograniczoną ilością problemów, przeprowadzić taką migrację? Z góry dziękuję za wskazówki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 Prosta sprawa to nie jest. Moduł aktualizacji "one click update" nie działa wszędzie tak jak trzeba. Najlepsza opcja to najpierw podniesienie wersji do 1.6.1.4 minimum i potem próba migracji do 1.7.xx. Jak pisałem to nie zawsze chce jednak działać, bo dużo zależy od ustawień samego serwera. Jak masz szczęście to ten sposób Ci wypali. A jak nie to będzie trzeba to podnosić ręcznie przenosząc tablice, co niestety trzeba zrobić z dużym wyczuciem i ostrożnością. Jedna wartość przeniesiona nie tu gdzie trzeba i baza się posypie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Aleksander Krupski
Czy mógłby mi ktoś wskazać instrukcję migracji z wersji z 1.6.x do 1.7.2.2? Jak najlepiej, z ograniczoną ilością problemów, przeprowadzić taką migrację? Z góry dziękuję za wskazówki.
1 answer to this question
Recommended Posts