mateusz.ragiel Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Witam. Gdy dodaje obrazki w pliku index.tpl na domyślnym stylu mają one dziwne pionowe przerwy pomiędzy sobą (jak na obrazku). Jak mogę pozbyć się tych przerw? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Dodajesz zdjęcia bezpośrednio do pliku? Lepiej skorzystaj z jakiegoś modułu html. Przerwy mogą być spowodowane jakimś stylem który nadaje margin, lub padding. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mateusz.ragiel Posted September 25, 2017 Author Share Posted September 25, 2017 skorzystałem z modułu, jednak nic to nie zmieniło Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 Ja nie napisałem że moduł coś zmieni, tylko dodawanie w kodzie nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem. Odnośnie przerw tak jak wspomniałem, margin lub padding. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Użyj inspektora kodu z przeglądarki do sprawdzenia jak to jest formatowane w CSS i będziesz wiedział wtedy skąd te przerwy się biorą, bo będziesz miał odwołanie do konkretnego pliku CSS i konkretnych styli odpowiedzialnych za daną część stronę. W firefox np klikasz prawym na danym elemencie i wybierasz "Zbadaj element" reszta to już odszukanie odpowiednich informacji w panelach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
mateusz.ragiel
Witam. Gdy dodaje obrazki w pliku index.tpl na domyślnym stylu mają one dziwne pionowe przerwy pomiędzy sobą (jak na obrazku). Jak mogę pozbyć się tych przerw?
4 answers to this question
Recommended Posts