Jump to content

Prestashop 1.6.1.10

ArturRother

Recommended Posts

Witam, mam nietypowy problem. Od roku użytkuję prestashop w wersji 1.6.1.11 i niestety muszę zainstalować dodatek, który nie jest kompatybilny z obecną wersją mojej presty. Dodatek współpracuje tylko z wersją 1.6.1.10.
W jaki sposób można cofnąć wersję presty z  1.6.1.11 na 1.6.1.10.

Dodam, że na obecnej wersji mam wszystko poustawiane, szablon dostosowany. Kontakt z twórcą dodatku jest ciężki, wręcz niemożliwy. Zależy mi własnie na tym module bo jako jedyny spełnia moje oczekiwania, ale jest nie kompatybilny.

Będę wdzieczny za jakiekolwiek info i pomoc.

Autor nic nie odpisał niestety. Moduł po zainstalowaniu jest widoczny i możliwy do włączenia w mojej wersji presta. Widać go nawet na froncie sklepu. Jest to wyszukiwarka samochodowa. 
Problem jest w konfiguracji tego dodatku z poziomu panelu admin. Brakuje możliwości dodawana wyników i kryteriów do wyszukiwarki. Mam wrażenie jakby moduł w panelu admin był źle wyświetlany a konkretnie jakby brakowało w nim połowy opcji o których autor pisze w dokumentacji technicznej.

To już z nimi musisz sobie sam radzić. Generalnie nie ma możliwości aby cofnąć wersje. Możesz zainstalować sobie testowo wersje zgodną z modułem po to aby go przetestować, jest to lepsze rozwiązanie niż grzebanie w działającym sklepie. Jeśli na wersji zgodnej z modułem moduł nie będzie działał tak jak powinien to masz podstawy do roszczeń zwrotu pieniędzy czy dostosowania modułu. Teraz nie masz żadnych podstaw.