IonutBogdan Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Buna ziua, ma poate ajuta cineva, sa-mi explice cum anume fac update manual la ultima versiune prestashop, din acest link inteleg http://doc.prestashop.com/display/PS15/Manual+update pana la un anumit punct.Creez copii de rezerva ale magazinului meu, le salvez intr-un folder "prestashop-prod" Descarc cea mai recenta versiune prestashop , o dezarhivez intr-un folder "prestashop-prep"Apoi ce fisiere copiez din "prestashop-prod" in "prestashop-prep" ? Multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihaiAlex Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Ce vrei sa faci tu este destul de simplu: Sa zicem ca magazinul tau este in public_html. 1. Descarci tot folderul in PC-ul tau, la fel si cu baza de date. 2.in public_html creezi un folder nou denumit magazin_nou 3.iti descarci versiunea de PS dorita si o dezarhivezi in folderul magazin_nou 4.daca doresti anumite imagini,module le copiezi din folderul public_html in folderul specific resursei copiate: ex- un modul denumit modul_produse care se regaseste in public_html/module il copiezi in public_html/magazin_nou/modules/ Cam acestia ar fi pasii de urmat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IonutBogdan Posted September 5, 2017 Author Share Posted September 5, 2017 Da, dupa instalarea manuala a ultimei versiuni prestashop, doresc sa-mi recuperez toate modulele, imaginile, produsele, tema, etc. Deci dupa update-ul manual, sterg folderul install, si copiezi toate folderele/fisierele din vechiul public_html, in folderul magazin_nou. Ar fi ok? Eu vreau sa am ultima versiune actualizata, dar magazinul sa ramana exact ca dupa update, imagini, produse, etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihaiAlex Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Da exact. Dar de ce nu faci update automat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IonutBogdan Posted September 6, 2017 Author Share Posted September 6, 2017 Asa faceam inainte, pana modulul de 1 click upgrade nu mai imi arata ultima versiune prestashop, mai exact a ramas blocat la ultima versiune 1.6.1 stable (1.6.1.16), dar nu stiu de ce. Sa sterg modulul, apoi sa-l reinstalez din nou?Asa arata: https://imgur.com/a/KKI6gSi asa imi arata la informatii configuratie:http://imgur.com/a/OInN8 Am dat upgrade automat la versiunea 1.6.1.16 crezand ca mi-o va arata pe ultima, dar degeaba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihaiAlex Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 DIn ce vad nu ai diferente majore intre versiunea ta si ultima versiune stabila. De ce ai face upgrade. Parerea mea ca nu orice update este necesar atata timp cat nu depinzi de anumite chestii de baza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geo Burlibasa Posted September 15, 2017 Share Posted September 15, 2017 Asa faceam inainte, pana modulul de 1 click upgrade nu mai imi arata ultima versiune prestashop, mai exact a ramas blocat la ultima versiune 1.6.1 stable (1.6.1.16), dar nu stiu de ce. Sa sterg modulul, apoi sa-l reinstalez din nou? Asa arata: https://imgur.com/a/KKI6g Si asa imi arata la informatii configuratie: http://imgur.com/a/OInN8 Am dat upgrade automat la versiunea 1.6.1.16 crezand ca mi-o va arata pe ultima, dar degeaba. Nu poti da update la 1.7 din cate stiu eu, daca asta vrei sa faci. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HUHA Posted September 16, 2017 Share Posted September 16, 2017 Nu poti da update la 1.7 din cate stiu eu, daca asta vrei sa faci. Si eu am incercat in o gramada de feluri sa fac update de la prestahop 1.6.X.X la 1.7.X.X si nu am reusit , nici automat prin 1 click upgrade si nici manual. Link to comment Share on other sites More sharing options...
constantin980 Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 Eu am refacut magazinul de la zero ca sa il trec de la 1.6 la versiune 1.7.2.3, am muncit din nou aproximativ o luna sa introduc fiecare produs. Eu folosesc tema clasica cu mici modificari. Va recomand versiune 1.7. pentru ca se misca foarte bine , este mult mai usor de folosit , credeam ca o sa fiu penalizat de catre google dar dimpotriva paginele au ajuns pe primele pagini de cautare din primele zile de la indexarea sitemap. Nu vreau sa deschid un topic nou si incerc sa va adresez o intrebare aici. Am facut upgrade de la v1.7.2.3 la v.1.7.2.4 cu 1 click upgrade in 2 minute upgrade a fost gata ,am sters memoria cache si am regenerat imaginele totul mergea ok pana ce am deschis cpanel si la Physical Memory Usage aveam 350 din 600 la 2 vizitatori simultan . Inainte sa fac upgrade aveam Physical Memory Usage 122,7 din 600 la aproximativ 25-30 vizitaori simultan. Resurse Alocate: CPU 100% PHP-Mem 512MB MySQL 10 vMem 1GB pMem 600MB I/O 4MB/s nProc 30 EP 25 IOPS 1024 Vreau sa trec la urmatoarea versiune dar nu as vrea sa fie server overload de la un trafic mic sau sa achizitionez un pachet de resurese mai mari. Trebuie sa fac o optimizare si care ar fi aia sau sunt module care optimizeaza presta la fiecare upgrade??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts