prestaUczen Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Witam serdecznie Szukam modułu do masowej zmiany ceny albo po prostu sposobu jak to zrobić Chciałem podnieść ceny o 10zł 90% produktów w sklepie Czy mogę np wyeksportować dane i zmienić sobie w excelu a potem zaimportować? Ktoś ma jakiś sposób? Dziękuję! Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Jak najbardziej możesz tak zrobić, plik csv jest łatwo obrabiać a przy imporcie mapujesz tylko te dane które chcesz zmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 prestaUczen Posted September 4, 2017 Author Share Posted September 4, 2017 Super! Dziękuję za szybką odpowiedz Czy mógłbym dostać informację jak mogę to zrobić w dwie strony żeby sobie nei wyczyścić bazy? Dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Normalnie, eksport produktów nie usuwa nic a import robisz najlepiej w tej sytuacji po ID więc zostają nadpisane produkty istniejące bez dodawania nowych, nic z bazy nie powinno zniknąć jak wykonasz wszystko poprawnie. Oczywiście przed testami zrób sobie kopie bazy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 presta.show Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Pomysł z importem/exportem CSV z nowymi cenami jest OK. Można również operować na bazie danych, ale to zaawansowane podejście. Najszybciej zrobisz to modułem do zmian i generowania nowych cen na podstawie dowolnych kryteriów i warunków. Sprawdź Price Master na www.prestashow.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 prestaUczen Posted September 5, 2017 Author Share Posted September 5, 2017 Dziękuję za pomoc Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
prestaUczen
Witam serdecznie
Szukam modułu do masowej zmiany ceny albo po prostu sposobu jak to zrobić
Chciałem podnieść ceny o 10zł 90% produktów w sklepie
Czy mogę np wyeksportować dane i zmienić sobie w excelu a potem zaimportować?
Ktoś ma jakiś sposób?
Dziękuję!
Pozdrawiam
5 answers to this question
Recommended Posts