Jump to content
  • 0

Nie działa przycisk "Dodaj do koszyka"

AdminCPJM

Question

Witam, 

od jakiegoś czasu próbuję uporać się z problemem, jak aktywować przycisk w sklepie "dodaj do koszyka". Przejrzałem forum i mam uzupełniony stan magazynowy (rozumiem, że polega na wpisaniu liczby produktów dostępności do sprzedania) czy aktywną możliwość zamawiania przez klientów.

Dotyczy sklep.centrumpjm.pl

Proszę o pomoc, bo już nie wiem, w czym problem.

12 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Zrobiłem wszystko, czyli pobrałem ftp jak i bazę danych na swój pulpit. Ale nie działa nic po klinieciu w "aktualizuj prestashop teraz". Nic, a nic. Tu na forum była inna wskazówka, u mnie nie pomogła. 

Coś przeoczyłem?

• 0

W panelu admina masz Preferencje -> Produkty i tam jest wartość "Tryb katalogu" Tak lub Nie. Ma być na nie. Widzę, że masz prestę 1.7 z którą nie miałem styczności więc nie wiem czy dokładnie tak samo to będzie wyglądać. Sprawdź to.

ALE ...

Na podstronie produktu zobaczyłem u Ciebie np tutaj http://sklep.centrumpjm.pl/ksiazki/9-Zwierzeta-afrykanskie-w-Polskim-Jezyku-Migowym.html że jak odpalę konsolę (ctrl+shift+j) pobiorę dane z produktu (w 1.7 widzę jest inaczej bo idzie to JSONem) wklejaąc w konsolę kod poniższy i wciskając Enter

var product = $('#product-details').attr('data-product');
product = JSON.parse(product);
product

To zauważyłem, że produkt ma wartość available_for_order= 0 czyli wychodzi na to, że albo tryb katalogu albo gdy dodawałeś produkt odhaczyłeś fajeczkę odpowiedzialną za możliwość sprzedaży.

Widzę również, że zaznaczasz opcję "Tylko online" tak więc gdzieś w okolicy tego ustawienia powinna być również zaznaczona wartość "Sprzedaż" (tak jest przynajmniej w 1.6).

Edited by hakeryk2 (see edit history)

• 0

Faktycznie nie zwróciłem uwagi na to, że odhaczenie tej fajeczki w ustawieniu "tylko online" miała wpływ na zablokowanie mozliwości dodania o koszyka. Dziękuję!!

Pozostał mi ostatni problem - tym razem z płatnością. Wprowadziłem nr konta, ale nie widać możliwości wyboru płatności podczas finalizacji zamówienia. Czy znowu gdzieś odhaczyłem fajkę? Chciałbym też wprowadzić parę innych płatności, typu przy odbiorze czy system płatności np. dotpay. Gdzie to wszystko wrzucić? Moduł płatności elektroniczne dotyczy tylko przelewu.

• 0

Najpierw potrzebujesz jakiegoś dobrego kursu podstaw Presty. Nie znam niczego co jest na 1.7, znam kilka dla 1.6. Co do modułów płatności polecam Ship2Pay oraz moduły Payu, Paypal i przelewy24 które umożliwią płatność kartą itp, ale musisz zrozumieć na czym to wszystko polega w płatnościach.

Niestety. Dla mnie 1.7 jest tworem pomiędzy sprawną wersją 1.6 a poprawioną 1.8 gdy wszystkie błędy po latach zostaną załatane więc nie znam 1.7.