lukruk Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Po przeniesieniu sklepu na nowy hosting i zainstalowaniu szablonu przestało mi wyświetlać "Dodaj do koszyka". Nie wiem dlaczego ale musiałem również instalować od nowa wszystkie moduły. W ustawieniach admina włączy jest: - Wyświetl przycisk "Dodaj do koszyka" kiedy produkt ma atrybuty. - Włącz zaawansowane zarządzanie magazynem;Włącz zarządzanie magazynem oraz Zezwól na zamawianie produktów których nie ma na stanie. - Włącz zakupy Gości. Adres sklepu to: http://e-impact.pl/sklep/ Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
bialydam Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 W jaki sposób przenosiłeś stronę poprzez spakowanie to zip oraz kopię bazy czy instalację nowego sklepu i importu produktów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 Pokaż screen z ustawień dowolnego produktu pierwsza zakładka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted August 30, 2017 Author Share Posted August 30, 2017 W jaki sposób przenosiłeś stronę poprzez spakowanie to zip oraz kopię bazy czy instalację nowego sklepu i importu produktów ? Spakowanie strony oraz kopia bazy danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted August 30, 2017 Author Share Posted August 30, 2017 Pokaż screen z ustawień dowolnego produktu pierwsza zakładka. Screen poniżej: http://ifotos.pl/zobacz/produktJP_qheahsx.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 Strona produktu: <form id="buy_block" class="hidden" action="http://e-impact.pl/sklep/koszyk" method="post"> Klasa hidden ukrywa cały blok sprzedaży. Albo szablon został nieprawidłowo zmodyfikowany, albo jakiś moduł javascriptem dodaje te cuda Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted September 5, 2017 Author Share Posted September 5, 2017 Strona produktu: <form id="buy_block" class="hidden" action="http://e-impact.pl/sklep/koszyk" method="post"> Klasa hidden ukrywa cały blok sprzedaży. Albo szablon został nieprawidłowo zmodyfikowany, albo jakiś moduł javascriptem dodaje te cuda Wyłączyłem większość modułów, niestety nic nie pomaga Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Zrób sobie kopie plików product.tpl product.js i product.css podmień je na te z default-bootstrap i zobacz czy się pojawi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
e_com Posted September 5, 2017 Share Posted September 5, 2017 Klasa hidden zostaje aktywowana dla bloku sprzedaży jeśli sklep jest w trybie katalogu. Nie włączyłeś dla całego sklepu "Trybu katalogu"? W Preferencje -> Produkty Lub w każdym pojedynczym produkcie można też włączyć tryb katalogu, odznaczony checkbox "sprzedaż (tryb katalogu jeśli nieaktywne)". Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted September 5, 2017 Author Share Posted September 5, 2017 Klasa hidden zostaje aktywowana dla bloku sprzedaży jeśli sklep jest w trybie katalogu. Nie włączyłeś dla całego sklepu "Trybu katalogu"? W Preferencje -> Produkty Lub w każdym pojedynczym produkcie można też włączyć tryb katalogu, odznaczony checkbox "sprzedaż (tryb katalogu jeśli nieaktywne)". "Tryb katalogu" dla całego sklepu mam wyłączony. Każdy produkt mam ustawiony na "sprzedaż (tryb katalogu jeśli nieaktywne) Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomek Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Sprawdź:1. Ustawienia grup klientów - możesz mieć wyłączone wyświetlanie cen2. Geolokalizacje, jeżeli masz włączone to sprawdź czy klienci mogą zrobić zakupy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukruk Posted September 6, 2017 Author Share Posted September 6, 2017 Sprawdź: 1. Ustawienia grup klientów - możesz mieć wyłączone wyświetlanie cen 2. Geolokalizacje, jeżeli masz włączone to sprawdź czy klienci mogą zrobić zakupy Dziękuje Ci bardzo. Problem był w Ustawieniach grup klientów. Wystarczyło wejść w Klienci - Grupy - i przy "Goście" oraz "Odwiedzający" i włączyć pokazywanie cen (miałem wyłączone) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts